
Ingredienser (2-3 personer, passer til en Airfryer på ca. 4 liter)
(dobbelt op hvis du har en stor model eller laver til flere)
- ½ stort blomkålshoved
- ½ rødløg, finthakket
- 1 lille fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk smør
- 1 æg
- 1 dl piskefløde
- 40 g revet ost (lagret ost giver bedst smag)
- ½ tsk dijonsennep
- Lidt muskatnød
- Salt og peber
- 1-2 spsk rasp eller panko
- Evt. lidt timian til pynt
Fremgangsmåde i Airfryer
- Kog eller damp blomkål
Skær blomkål i små buketter og kog eller damp dem i 4-5 minutter – de skal stadig have lidt bid. Dryp godt af. - Steg løg og hvidløg
Svits løg og hvidløg hurtigt i smør på en pande eller mikroovn – det gør en forskel! - Bland gratinmassen
Pisk æg, fløde, ost, sennep, muskat, salt og peber. Vend blomkål og løg i blandingen. - Hæld i form
Brug en lille ildfast form (eller silikoneform), der passer i din Airfryer. Smør den, og hæld gratinblandingen i. Drys med lidt ekstra ost og rasp. - Tilberedning i Airfryer
- Temperatur: 180 grader
- Tid: ca. 15-18 minutter
- Kig efter: Overfladen skal være gylden og midten fast – stik evt. med en tandstik.
- Servering
Top med lidt frisk timian og en smule god olivenolie – og server med groft brød eller en grøn salat.
💡 Bonus-tip: Vil du have den ekstra rustik? Brug lidt røget paprika eller tilføj et par sprøde bacontern ovenpå.
Endnu en af Dahl-Madsens opskrifter