OpenAI blomkålsgratin

Ingredienser (2-3 personer, passer til en Airfryer på ca. 4 liter)

(dobbelt op hvis du har en stor model eller laver til flere)

  • ½ stort blomkålshoved
  • ½ rødløg, finthakket
  • 1 lille fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk smør
  • 1 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 40 g revet ost (lagret ost giver bedst smag)
  • ½ tsk dijonsennep
  • Lidt muskatnød
  • Salt og peber
  • 1-2 spsk rasp eller panko
  • Evt. lidt timian til pynt

Fremgangsmåde i Airfryer

  1. Kog eller damp blomkål
    Skær blomkål i små buketter og kog eller damp dem i 4-5 minutter – de skal stadig have lidt bid. Dryp godt af.
  2. Steg løg og hvidløg
    Svits løg og hvidløg hurtigt i smør på en pande eller mikroovn – det gør en forskel!
  3. Bland gratinmassen
    Pisk æg, fløde, ost, sennep, muskat, salt og peber. Vend blomkål og løg i blandingen.
  4. Hæld i form
    Brug en lille ildfast form (eller silikoneform), der passer i din Airfryer. Smør den, og hæld gratinblandingen i. Drys med lidt ekstra ost og rasp.
  5. Tilberedning i Airfryer
    • Temperatur: 180 grader
    • Tid: ca. 15-18 minutter
    • Kig efter: Overfladen skal være gylden og midten fast – stik evt. med en tandstik.
  6. Servering
    Top med lidt frisk timian og en smule god olivenolie – og server med groft brød eller en grøn salat.

💡 Bonus-tip: Vil du have den ekstra rustik? Brug lidt røget paprika eller tilføj et par sprøde bacontern ovenpå.

Endnu en af Dahl-Madsens opskrifter

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Verified by MonsterInsights