Gæsteindlæg af Johan Wedel Nielsen, AquaMind

Det nyeste skrig indenfor brug af fælleskassens penge er Carbon Capture & Sequestration (CCS), vi skal indfange CO2 og pumpe det ned i et hul i jorden. Således ude af øje og sind kan vi glæde os over vores klima ambitioner.

Teknologien er dog ikke helt færdig udviklet og hvilke børnehavebørn, som skal opleve nedskæringer. for at finansiere eventyret står også hen i det uvisse.

Samtidig diskuteres det livligt hvordan vi får omlagt landbruget, helst hen et sted hvor vi alle skal spise højt processeret ærteprotein, som skal dyrkes uden kvælstofudledning til havmiljøet.

Må jeg foreslå et klima kinder æg, som kan løse alle væsentlige udfordringer i hvor tid. Se også opslaget i går om blå biomasse.

Skaldyr indfanger og lagrer CO2 i deres kalkskaller når de vokser, dette gør de tilmed helt gratis. Man kan ved et besøg på Nationalmuseet se østersskaller fra stenalderen, hvor Carbon capture allerede foregik i stor stil.

Samtidig skaber østers jobs i Nordjylland og de opsuger store mængder næringsstoffer fra vores fjorde når de vokser. Østers og muslinger er rigtig sund spise og det smager, i modsætning til ærteprotein, fantastisk.

De eneste som skal til, for at frigive dette overflødighedshorn af samfundsgoder er at staten holder op med at chikanere erhvervet.

Jeg har personligt arbejdet i 8 år på at få tilladelse til at opdrætte sterile stillehavsøsters på kultur banker i Limfjorden, indtil videre er sagsbehandlingen ikke færdig. Selv opdrætsansøgninger for hjemmehørende blåmuslinger er sat i stå i årevis uden saglig grund.

Så kære stat, må vi ikke nok godt betale noget skat? Vi vil så gerne hjælpe til.

Stillehavsøsters, foto: Johan Wedel Nielsen

Stillehavsøsters fra Limfjorden, en himmelsk mundfuld som altid har højt kødindhold pga det næringsrige vand. Danmark er pga dette aspekt meget velegnet til skaldyrsopdræt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

One Comment

  1. Oluf Johnsson says:

    Meget oplysende artikel, som brude vække enhver IKKE ikke blot de klima- og/eller Coronainficeret politikere på alle tre niveauer til handling straks, istedet for at spinne rundt som spy i en lukket flaske!

    Helt gratis fangst af C – kulstof! Se hder kan politikerne sørge for, , at Danmark optræder som foregangsland her og nu for opdræt og dyrkning af skaldyr til festlige og næringsrige måltider samt eksport!!!
    Hvorfor er politikere altid bagud? Er de blinde og døve? Eller blot dumme og uvidende tosser? Hvis de nu satte sig ind i tingene lige fra de gik i første klasse i stedet for at tumpe rundt i deres spin-tåger! Anbefaling til alle nye læsere: Læs her og bliv klogere!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.