René Christensen har valgt at forlade sit arbejde på Christiansborg for at tage en stilling som direktør for Dansk Akvakultur, en brancheforening for dambrug, havbrug og skaldyr/muslinge-farme, der er medlem af Landbrug & Fødevarer. Han vil fortsætte som byrådsmedlem. Han har besluttet at træde ud af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, stoppe som konsulent og på Dansk Folkepartis årsmøde til september, nedlægge sit hverv som næstformand.

Rene Christensen

Jeg lærte René Christensen at kende, da jeg som formand for Dansk Akvakultur fik foretræde for Folketingest miljø- og fødevareudvalg, hvor RC var formand i en længere periode.

Vi fik en venlig og fair behandling på foretrædet, og haft godt samarbejde med René Christensen i mange sammenhænge derefter. Jeg har i dag spurgt Rene, hvad han siger til den nye situation og han har svaret følgende:

“Der er et stort potentiale i opdræt i Danmark, om det er fisk, skaldyr eller tang. Klima og grøn omstilling fylder meget netop nu. Den nye SVM regering har sat yderlige fart netop på klima. Her mener jeg at akvakultur er en del af løsningen. Vi kan, hvis rammevilkårene er på plads, øge produktionen markant. Fiskeopdræt er den mest klimavenlige fødevareproduktion, når vi ser på fjerkræ, svin og oksekød. Muslinger er der ligeledes et fantastisk potentiale i, både økonomisk men også på miljø, natur og klima. Så i branchen skal vi rette ryggen, og fortælle det vi kan og vil. Øget vækst skaber arbejdspladser, samt et større beskatningsgrundlag, så det handler også om at skabe økonomi til velfærd. Jeg ser meget frem til arbejdet.”

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Comments are closed.