Min gode ven Eyvind Dekaa. (i øvrigt en af foreningen Klimarealismes mest aktive og trofaste støtter og medlemmer) har en dejlig datter, der hedder Malaika, som ikke blot passer sin skole fint, med også er begavet med et musikalsk talent.

Eyvind har lavet dette opslag på sin FB-side:

Som jeg har broderet lidt videre på.

Tuna- og sardindåser er en fast bestanddel i mange køkkener, men bag den praktiske emballage lurer en ofte overset fare. De skarpe kanter på dåserne kan forårsage alvorlige snitsår, hvis man ikke er forsigtig ved åbning. Dette blev desværre en hård realitet for Malaika for omkring en måned siden.

DALLE 3 Tundåserne går til angreb

Malaika skar sin tommelfinger meget dybt på en tundåse. Såret helede hurtigt, og det så ud til, at alt var i orden. Men hvad hun ikke fortalte, var, at hun ikke kunne bøje sin tommelfinger. I tirsdags kom hun til Eyvind og spurgte, hvornår hun mon ville begynde at kunne bøje den igen.

“HVAD? Kan du ikke bøje den?” udbrød Eyvind chokeret, da det gik op for ham, at senen sandsynligvis var blevet skåret over. Næste dag tog de straks til deres læge, som omgående henviste Malaika til hospitalet. Allerede næste morgen ringede de og indkaldte hende til undersøgelse med det samme.

Tre dygtige håndkirurger – fra “verdens bedste hospital: Gentofte” – vurderede situationen og besluttede, at hun skulle opereres med det samme. Det hele var meget overvældende, men Eyvind var taknemmelige for deres hurtige indsats for at genoprette Malaikas førlighed. Tre timer senere kunne Eyvind køre hende hjem, og nu er hun i gang med at komme sig. Prognosen er god for at Malaika fuldt ud kan genvinde førligheden i tommelfingeren.

Denne oplevelse bør lære alle vigtigheden af at være ekstra forsigtig med tilsyneladende hverdagsagtige ting som dåseåbning. Så næste gang du griber ud efter en tun- eller sardindåse, husk at tage dig i agt for de skarpe kanter—det kan spare dig for en tur på hospitalet.

Og i det hele taget, de der metaldåser, som skal lukkes op på mange forskellige besværlige måder, er en plage og en fare for især for ældre mennesker. Heldigvis findes der et moderne alternativ. Brislinger i olivenolie fra Bornholm ligger i en dåse med et plastiklåg, som kan fjernes med et snuptag og uden risiko for hænder og fingre.

Farligt til venstre, sikkert til højre

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights