Vi ved alle at huspriserne stiger med tid og at det afhænger meget af, hvor man bor. På denne suveræne side: Danske boligprisindeks 1938-2017 – samt historiske data om boligmarkedet | Boligøkonomisk Videncenter (bvc.dk)

Kan man finde disse tal for udviklingen i priser på enfamilieshuse i Danmark.

Og det er ikke overraskende for nogen at huspriserne stiger mere i hovedstadsområdet end i resten af landet.

Men hvordan er det gået i forhold til inflationen? Ret godt.

Mindst 5 gange så godt i middel. Så fast ejendom, ikke så dårligt endda.

Lad os se på nogen konkrete eksempler:

  • Min plejefar og farbror, Jens Madsen købte sammen med sin søster, min faster Grete, et hus på Villabakken i Vester Skerninge på Sydfyn, i 1953 til den runde sum af kr. 56.000. Godt gjort med en årsløn på kr. 5.000. I dag er det ca. 3 mio. værd. Og ligger lige op af  Rådhuspladsen i Egebjerg kommune.
  • Min Svigerfar, Hans Rasmussen købte i samme år en to-etages villa, Strindbergsvej 80, for kr. 85.000, det er nu ca. kr. 15 mio. værd.
  • Min fru Inge og jeg købte i 1973 et hus på Ermelundsvænget i Charlottenlund. Vi var trætte af, at vores nyfødte datter, Signe skulle fryse under oliekrisen hos socialdemokraterne på Amager, så det var bare med at komme væk. Det lykkedes os for den runde sum af kr. 565.000, som i dag svarer til 10 millioner, lige nøjagtigt hvad vores hus er kreditvurderet til.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Comments are closed.

Verified by MonsterInsights