AquaPri, en af Danmarks førende opdrætsvirksomheder specialiseret i produktion af ørred og ål, har annonceret, at de får en ny majoritetsejer i form af en fransk familievirksomhed, van der Wees. Dette strategiske partnerskab markerer et vigtigt skridt for AquaPri i deres ambition om at styrke deres position på det globale marked for akvakulturprodukter.

Jeg har talt med den tidl. direktør, Henning Priess (stadig medlem af direktionen) som oplyser, at der ikke er tale om et kapitalindskud, men om at van der Wees har købt en majoritetsandel af aktierne. Priess familien glæder sig over handlen, som viser at der stadig er nogen, der ser en lys fremtid for vores fine akvakulturhverv.

Den franske familievirksomhed, som har en lang historie og betydelig erfaring inden for fødevaresektoren, bringer en række kompetencer og ressourcer, der komplementerer AquaPris ekspertise. Sammen vil de fokusere på at udvide produktporteføljen, optimere produktionsprocesserne og implementere innovative og bæredygtige løsninger inden for opdræt.

Samarbejdet er designet til at udnytte synergier mellem de to virksomheder, hvor den franske partner bidrager med international markedsføring og distribution, mens AquaPri fortsætter med at levere høj kvalitet og know-how inden for akvakultur. Dette forventes at åbne nye markeder og skabe vækstmuligheder, som begge parter kan drage fordel af.

DALLE 3 Dansk/Fransk samarbejde

De oprindelige danske grundlæggere af AquaPri vil fortsat spille en central rolle i virksomhedens ledelse og daglige drift. Dette sikrer, at virksomhedens kerneværdier om kvalitet, tradition og bæredygtighed forbliver intakte. Samtidig vil den nye ejerstruktur tilføre frisk kapital og strategisk vejledning, der kan accelerere virksomhedens udviklingsprojekter og investeringer i ny teknologi.

Ifølge pressemeddelelsen er begge parter begejstrede for de muligheder, samarbejdet bringer. De ser det som en chance for at styrke deres konkurrenceevne i en branche, der i stigende grad fokuserer på bæredygtighed og miljøvenlige produktionsmetoder. Partnerskabet vil også fremme forskning og udvikling inden for akvakultur, hvilket kan føre til mere effektive og ansvarlige opdrætspraksisser.

Denne alliance afspejler en bredere tendens i fødevareindustrien, hvor globalisering og krav om bæredygtighed driver virksomheder til at samarbejde på tværs af grænser. For kunder og partnere betyder det adgang til et bredere udvalg af kvalitetsprodukter, der er produceret med omtanke for både miljøet og sociale ansvarlighed. AquaPri og deres nye franske majoritetsejer ser frem til en fælles fremtid med vækst, innovation og fortsat dedikation til excellence inden for akvakultur.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights