I 2007 skrev jeg denne kronik i Ingeniøren.

I verden lige nu sker befolkningsudviklingen med rasende hast i megabyer i udviklingslandene. Fænomenet kaldes på udenlandsk: High-Speed Urbanisation,og som eks. kan nævnes, at Shanghai i Kina hvert år vokser med mere end 1 million indbyggere.

Megabyer findes også i vor del af verden: London, New York, Los Angeles etc. Og nu vil jeg tillade mig at komme med et forslag, som mange muligvis vil finde en kende kontroversielt: at Danmark & Sverige tilsammen laver en ambitiøs plan om at udvikle Storkøbenhavn-ved-Øresund til en Megaby med mere end ti millioner indbyggere.

Der er utrolig mange fordele, udfordringer og muligheder knytter til den moderne Store By. Det økonomiske råderum for en sådan stor by vil være enormt, mere end fire gange det nuværende bruttonationalprodukt for hele Danmark.

Læs hele kronikken København ved Øresund: En by med ti millioner indbyggere.

Shanghai

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.