Jeg er godt træt af ordet “bæredygtig”. Da jeg underviste miljøingeniører i Thailand på Asian Institute of Technology forbød jeg dem at bruge S-ordet (Sustainable), og det var de unge mennesker ret glade for.

De kom fra fattige lande i Asien, hvor folk døde som fluer af drikkevand fyldt med lort og af indendørs røg fra afbrændt komøg. I nogle af landsbyerne gik folk rundt i en stadig bimmelim på grund af kronisk cyanidforgiftning fra dårligt renset maniok.

De unge ingeniørers prioriteter var klare; få en god uddannelse, tjen mange penge og løs de akutte livstruende forureningsproblemer. Der var ikke plads til udflydende og uklare buzzwords.

Læs resten af min klumme fra 2008 på Vand & Ord.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.