Jeg tillader mig hermed at anbefale Uffe Palludans ny bog Velfærd i klemme. Det er en velskrevet bog om “nettosamfundet” og “den krævende klasse”, som er fyldt med ideer til, hvordan vi kommer ud af hængedyndet.

Citat:

Hvis der ikke udvikles og implementeres nye måder at løse det offentliges opgaver på nu, vil det uanset den politiske vilje ikke være muligt at dække de behov, der er for uddannelse, børnepasning, ældreomsorg og lægehjælp om få år. I stadigt stigende grad vil mennesker, der har behov for hjælp, ikke blive hjulpet. Kort sagt: Konsekvensen vil blive velfærdsstatens afvikling.

Dette er hovedkonklusionen i analyserne i debatbogen ”Velfærd i klemme”, som er skrevet af fremtidsforskeren, cand.polit. Uffe Palludan. Han har i mange år været aktiv deltager i debatten om kommunernes og velfærdssystemernes fremtid.

Bogen præsenterer fire mulige strategier – udviklingsveje – som kommunerne kan følge. Problemet er, at kommunerne kun kan udvikle nye måder at løse opgaverne på, hvis statens styring af kommunerne slækkes.

Bogen “Velfærd i klemme” rummer således et grundlag for diskussioner af, hvad man konkret kan gøre, hvis man ønsker at bevare velfærdssamfundet.

Køb bogen her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.