Grøn Vækst må trækkes tilbage. Med den plan kan dansk landbrug slet ikke konkurrere med udlandet, og det er altså forudsætningen for at skabe vækst, der kan sikre et godt miljø og dyrevelfærd.

Begrundelsen for Grøn Vækst har fra starten været det rene jammer, hvor miljøet får det værre og værre. Det passer ikke. På den lange bane er der siden syttenhundredtallet, hvor Danmark var ved at blive til en ørken på grund af afskovning, sket en støt forøgelse af skovarealet fra nogle få procent til det nuværende niveau ca. 12 %

På den korte bane er der siden 70’erne sket en dramatisk forbedring af vandmiljøet. Både vandløb, søer og kystnære områder modtager nu meget mindre mængder af forurenende stoffer end tidligere, og vi ser tydeligt, at det virker. Vi er slet ikke i mål endnu, men at fremstille det hele som en forværring er ikke rigtigt.

Læs hele min klumme fra 2008 på Vand & Ord: En plan for Danmarks natur.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.