Tsunamien i Japan har været katastrofal. Men den er ikke et godt argument imod atomkraft.

Følelsesfulde mennesker siger nej tak til atomkraft, nej tak til kul og nej tak til gas – så kan vi godt sige tak for kaffe. Vi har endnu ikke alternativer. Men de kommer, hvis vi får mulighed for vækst.

Igen er Bjørn Lomborg den nøgterne stemme i en hyklerisk debat:

“It is worth noting that the worst nuclear disaster (Chernobyl, red.) in history directly caused only 31 fatalities. The World Health Organization estimates that 4,000 deaths could be linked to the disaster over 70 years, whereas the OECD projects a range of 9,000-33,000 deaths during this period.

“according to the OECD, every year nearly one million people die from fine-particle outdoor air pollution. Yet this massive death toll provokes no discernible fear in the developed world, and receives virtually no news coverage.”

Læs hans artikel No Nukes på Project Syndicate.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.