Politiken bragte fredag den 17. juni 2011 et debatindlæg af Jens Raunsø Jensen (artiklen er ikke online):

Jens Raunsø Jensen, der er lektor i agrohydrologi på Institut for Grundvidenskab og Miljø, Københavns Universitet, går i rette med Torben Chrintz fra Concito, der på sin side har brokket sig over klimaapati blandt politikerne.

Concito giver urigtige oplysninger, der fører til mytedannelse, hvilket medfører netop klimaapati og i sidste ende skader deres forsøg på at redde planeten fra mennesket. Torben Chrintz har bl.a. påstået, at 2010 var det varmeste år målt nogensinde. 2010 var imidlertid det næstvarmeste år efter 1998. Hos Concito mener man tilsyneladende, at overdrivelse fremmer forståelsen. Man behøver åbenbart heller ikke verificere sine påstande, når man mener at have ret.

“TC burde samtidig have oplyst læserne om, at den globale temperatur i de sidste 10-15 år ikke er steget så markant (om overhovedet) som i tidligere årtier, på trods af fortsatte CO2-udledninger. En glædelig nyhed, skulle man tro.” skriver Jens Raunsø Jensen.

Der er ingen dokumentation for, at ekstreme klimahændelser skyldes menneskeskabte klimaforandringer, snarere tværtimod, fastslår Jens Raunsø Jensen endvidere i indlægget, der er fyldt med kildehenvisninger til bl.a. American Meteorological Society, Nature Geoscience og Cowi/SVK-DMI 2003 om ekstrem regn på vore breddegrader.

Det bliver efterhånden sværere for IPCC at lukke munden på folk ved at hævde, at der er konsensus om årsagen til klimaforandringer. The science is no way near settled!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.