Julen 2015
Glædelig jul og godt nytår fra familien Dahl-Madsen

2015 var et år med en stor sorg og mange små glæder. Vi mistede alt for tidligt vores gode ven og min elskede svoger, Steen Molander (67), som døde af lungecancer. Vi savner i den grad hans glade og hyggelige væsen.

Familien er via et kæmpearbejde fra Signe & Johannes kommet godt igang med Byportalerne. Det udvikler sig efter planen,  dog med både store negative og positive overraskelser. F.eks. syntes en af vore forretningsforbindelser, at det var en rigtig god ide at kopiere vores koncept “dit-by” og kaldte det i stedet “vores-by”:). Vi er nu i gang i 10 byer.

Akvakulturen synes med den nye landbrugsvækstpakke endelig at få luft under vingerne, idet der foreløbig er afsat et “miljømæssigt råderum” til en udvidelse (3 dobling) af produktionen med 20.000 tons store flotte ørreder. Musholm A/S, hvor jeg sidder i bestyrelsen, ligger godt for med flere ansøgninger om store nye havbrug i åbne strømrige kystvande.

Instituttet for Fremtidsforskning er for alvor kommet i god gænge, tjener gode penge og overholder godt og vel budgettet for 2015. Nu kan vi både tage nogen kalkulerede risiko og tåle lidt modgang uden, at vi vælter. Godt gået af medarbejdere og ledelse. I 2015 har vi lagt vægt på begrebet: Blindspots, som er: udviklingstræk og teknologier, der forandrer verden – mens vi taler om noget andet. Et eksempel er den accelererende teknologiske udvikling – omkring automatisering med robotter mv. – som fuldstændig vil omkalfatre  det arbejdsmarked, vi kender i dag, da udviklingen vil fjerne alle job for mennesker med fysiske og åndelige evner på under eller lig middelniveau.

Men hvordan gik det så med Karl Ivers prognoser for 2015:

Prognose 1: Olieprisen bunder ud i 50 USD / tønde. Men er tilbage i 80 den 30/11-15. Men husk, at den eneste sikre, man kan sige om olieprisens fremtid, er, at den vil variere. Så man skal ikke basere togfonde eller statsbudgetter eller klimapolitik på forventninger om olieprisen.

Forkert. Sådan gik det overhovedet og slet ikke. Olieprisen er nu under 40 USD pr. tønde. Det bliver spændende, hvornår politikerne opdager det. I stedet tror de, at den “grønne omstilling” kan betale sig. fordi olieprisen burde være 200 USD.

Prognose 2: Den kommende regeringsaftale giver plads til havbrug i Danmark

Rigtigt, vi nåede lige af få det konkret udmøntet, som nævnt foroven.

Og her for 2016:

Prognose 1: Taxilovgivningen ændres, så Uber bliver gjort klart lovlig. Det er utroligt, så meget visse politikere gør for beskytte etablerede erhvervsinteresser til ulempe for kunderne.

Prognose 2: Musholm A/S får endelig miljøtilladelse til et nyt stort havbrug. Indtil nu har det hele været snak i 15 år siden det sidste nye havbrug blev lavet. What af Waste of Potential. Vi kan først klappe i hænderne, når tilladelsen er givet.

Bjørn er nu også begyndt at gå i skole, og hygger sig sammen med Ida & Arthur. De er rigtig søde alle tre, men ønsker gerne fuld opmærksomhed, og der er derfor ikke noget at sige til, at Signe & Johannes puster lidt ud engang imellem. når de har parkeret ungerne på Ermelundsvænget. Vi hygger os rigtig godt med de små, men de har dog fundet ud af, at mormors køkken kun har åbent til spisetiderne.

Vi var i sommerhus på Bornholm med hele familien og nød den smukke ø. Vi nåede også ud og se havbruget ved Neksø, som Thor Gunnar Kofoed stolt viste frem.

Senere tog Inge og jeg en fin nostalgisk rundtur på Sydfyn, vi var blandt andet forbi Svendborg Gymnasium, hvor jeg i juni, havde æren og fornøjelsen af alle holde talen på vegne af 50-års jubilarernes vegne.

Bjarke & Cecilie er flyttet sammen på Gentoftegade 62. De hjælper begge med at få opbygget dit-gentofte, og var på er herlig ferie i Beijing, hvor de blandt andet besøgte, Bjarkes fætter, Jesper Ib.

De bedste hilsener

Inge & Karl Iver

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tags: ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.