Dette juleeventyr har klimakætteren forfattet.

H.C. Andersen skrev et dejligt eventyr kaldet Kejserens Nye Klæder, hvor et barn gør kejseren opmærksom på at han gik nøgen omkring.

Det er lidt det samme med den grønne omstilling. Danmark går rundt med røven bar.

Vi har brug for et barn står frem og siger til politikerne, at den er helt gal på energiområdet.

H.C. Andersen sagde det med eventyr. Og nu vil jeg også forsøge, at sige det med et eventyr.

Mit eventyr handler om en bil der drives af vinden. Nu skal I bare høre.
Der var engang en sød lille julenisse, som skulle have ny bil.

Han gik derfor ned til den lokale bilforhandler, hvor han mødte en rar bilsælger, der sagde: »Se, her er en helt ny smart bil, som slet ikke bruger noget brændstof da den bliver drevet frem af vinden«.

Et juleventyr af Klimakætteren

Nissen kiggede interesseret på bilen og spurgte: »Hvorfor er der ikke noget rat i bilen?«.

Bilsælgeren svarede: »Det er ikke nødvendigt med et rat i denne type bil da den kører i den retning vinden blæser«.

Nissen kløede sig i nakken og sagde: »Der er jo heller ingen speeder i bilen«. Hvortil bilsælgeren svarede: »Det er heller ikke nødvendigt med en speeder i denne type bil da den kører lige så hurtigt, som vinden blæser.«

Nissen kløede sig atter i nakken og sagde: »Der er jo heller ingen tændingsnøgle!« Hvortil bilsælgeren svarede: »Det er heller ikke nødvendigt med en tændingsnøgle i denne type bil da den kun kører når vinden blæser.«

Nissen kløede sig atter i nakken og spurgte: »Hvad så hvis jeg skal ud og køre når det ikke blæser?« »Så bliver du nød til, at have en almindelig bil ved siden af.« svarede bilsælgeren.

Nissen kløede sig igen i nakken og spurgte: »Hvad koster denne bil der drives af vinden?« »Den koster det dobbelte af en almindelig bil« svarede bilsælgeren.

Nu blev nissen bekymret: »Vil det så sige, at jeg skal betale det dobbelte for vindbilen og så skal jeg tilmed have en almindelig bil i reserve til når det ikke blæser? Det er jo den tredobbelte pris!«

»Ja« svarede bilsælgeren og smilte bredt. Nu blev nissen for alvor bange for han så, at bilsælgeren havde knurhår og hugtænder og i virkeligheden var en vampyr i forklædning.

Så løb nissen, så hurtigt hans små træsko kunne holde, ud af butikken og hele vejen hjem til sin søde nissekone der heldigvis havde lavet et stort fad nissegrød.

Mens de julehyggede og spiste nissegrøden fortalte nissen sin kone om det frygtelige møde med vampyren og de aftalte, at de fremover skulle være meget på vagt overfor vampyrer i forklædning.

Hvem der er det danske vindmølleeventyrs vampyrer i forklædning må du selv regne ud. Snip-snapsnude.

Nu er historien ude.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Comments are closed.