Vi klimarealister har jo vidst længe, at klimakrisen er aflyst og at drømmen om guld og grønne skove med vind og sol er ved at udvikle sig til et mareridt.

Heldigvis ser det ud til at børn og unge har lugtet lunten.

I en pressemeddelse fra Arlafonden mm. hedder det:

En ny rapport fra Arla Fonden, der tager temperaturen på børn og unges madvaner, viser, at danske børn og unges klimainteresse er næsten halveret sammenlignet med 2020. Undersøgelsen viser, at det for kun 25 pct. af respondenterne i år er vigtigt at gøre en indsats for at leve miljø- og klimavenligt. I 2020 var tallet markant højere, her var det vigtigt for 43 pct. af respondenterne blandt børn og unge.

“Det drastiske fald overrasker, og vi gætter på, at der er mange dagsordener på spil i øjeblikket, som børn og unge skal forholde sig til; først kom corona, så krigen i Ukraine og så forhøjede priser på mad. Det efterlader mindre plads til at interessere sig for klimaet, men vi kan heldigvis også se, at de unge selv ønsker et større fokus på reduktion af madspild,” siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden.

Her ses resultaterne fra undersøgelserne:

Undersøgelse fra Arlafonden

Lidt morsomt at Sanne Vinther tydeligvis ikke kan forestille sig den simpleste forklaring på den aftagende interesse, nemlig at børn og unge er ved at miste troen på klimaalarmismen.

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Comments are closed.