Der er gryende modstand mod mange rige landes dydssignaleringi form af en rasende dyr og uvirksom energi- og klimapolitik. I Holland er Geert Wilders frihedsparti (PVV) blevet det største parti. Det er mest kendt for sine ønsker om en stram indvandringspolitik, men det har også en klimarealistisk dagsorden, som beskrevet her af Clintel:

“I årtier er vi blevet skræmt af forudsigelser om klimadommedag. Og selvom de forudsagte katastrofescenarier – om verdens ende – blev mere ekstreme over årene, er ingen af dem nogensinde blevet til virkelighed.

Vi bør stoppe med at være bange. Holland er et dygtigt land: vi har verdens bedste vandbygningsingeniører. For mange år siden sagde vores Delta-kommissær, at vi lever i verdens sikreste delta, vi er godt beskyttet, og der er ingen grund til panik.

Klimaet ændrer sig på alle tidsskalaer. Når omstændighederne ændrer sig, tilpasser vi os til dem. Det gør vi gennem fornuftig vandforvaltning, ved at hæve digerne når det er nødvendigt og ved at give floderne mere plads. Men vi bør stoppe den hysteriske reduktion af CO2, en handling som vi, et lille land, fejlagtigt tror kan ‘redde’ klimaet.

Holland er ansvarlig for mindre end en halv procent af den samlede globale udledning af CO2. I svar på spørgsmål fra PVV indrømmede ministeren (for klima), at hans klimaprogram med 122 foranstaltninger kun ville føre til en reduktion af den globale opvarmning med 0,000036 grader. Den mængde CO2, som Holland undgår at udlede med disse foranstaltninger, kompenseres af den mængde, som Kina udleder på mindre end en dag. Og omkostningerne ved alt dette er 28 milliarder euro! Dette har intet med virkeligheden at gøre, det handler alt sammen om klimaideologi og storhedsvanvid.

Og for denne ubetalelige galskab, skal vi ændre hele vores levevis: vores kulfyrede kraftværker lukkes, mens der bygges hundreder af dem i Asien lige nu. Vores huse må ikke længere bruge naturgas, til en omkostning af titusindvis af euroer, mens naturgas er det reneste fossile brændstof. Vores land bliver fyldt med triste vindmøller, mens lokale beboere bogstaveligt talt bliver syge af dem. De vil have os til at bruge varmepumper og elbiler, mens vores elnet – der plejede at være et af de mest pålidelige i verden – ikke kan følge med efterspørgslen. Vi skal flyve mindre, spise mindre kød; det stopper aldrig.

PVV siger: Det kommer vi ikke til at gøre! Klima-loven, Klima-aftalen og alle de andre klimaforanstaltninger vil gå direkte til makulatoren. Ikke flere milliarder euro spildt på meningsløse klimahobbyer, men mere penge til vores folk.

Energi-regningen er steget til rekordhøjder i de seneste par år. Mange hundrede tusinde mennesker lever i energifattigdom. I år vil den gennemsnitlige energiregning stige med mange hundrede euroer. Mere end halvdelen af det skyldes højere skatter! Den hollandske energiskat på naturgas er blandt de højeste i hele Europa. Hollænderne bliver presset. Derfor ønsker PVV at sænke energiskatten og momsen på energi.”

Energifattigdom, AI billede ChatGPT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Comments are closed.