Omtrent 70 personer tog vejen til det gamle smukke Gentofte Kino, som fredag den 6. september 2024 dannede rammerne om filmen Climate, the Movie – the Cold Truth. Værten, som var Foreningen Klimarealisme, bød indledningsvist på en forfriskning, og der var godt gang i salget af bøger, ikke mindst den danske udgave af The Frozen Climate Views of the IPCC glimrende oversat af Steen Rasmussen & Rolf Pedersen. Kan bestilles her: Bestil den danske udgave af The Frozen Climate Views of the IPCC – Dahl-Madsen.

DALLE 3, Et vellykket filmarrangement

Filmen er en dokumentarfilm af den britiske filmskaber Martin Durkin, produceret af Tom Nelson og formår på kun en time at komme omkring de fleste vinkler på hele klimaballaden, både de tekniske og de politiske.

For foreningens mangeårige medlemmer er der ikke så meget nyt under solen, og det kan forekomme absurd, at det er nødvendigt at forklare, at jordens klima har ændret sig længe før menneskets tidsalder, hvad ethvert barn der interesserer sig for dinosaurer ved. Men alle absurditeterne bliver overbevisende komprimeret i dokumentaren, og for nye klimarealister er der tale om en god introduktion til emnet med masser af øjenåbnere.

Efter filmen gav seniorforsker, Jens Olaf Pepke Pedersen, DTU-Space, sin bedømmelse, som var grundlæggende positiv. Han påpegede enkelte fejl, eksempelvis burde det være blevet slået fast, at CO2 er en drivhusgas som er med til at varme jorden. Det ideelle for en klimaforsker havde naturligvis været en hel serie dokumentarfilm, der kunne gå i dybden med hvert enkelt underemne og få flere nuancer med.

Der var afslutningsvis tid til en håndfuld kommentarer fra publikum, og selvom der langt fra er enighed om, hvor optimistisk man kan være på klimarealismens vegne, var der uden tvivl stemning for, at foreningen afholder flere arrangementer, hvor nye og gamle klimarealister kan mødes.

Her er link til filmen på Youtube:

Og link til Indbliks referat: En vigtig film om klima (indblik.dk)

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.