OpenAI har netop frigivet sin  nyeste version af ChatGPT: GPT4o, hvor o står for Omni, som blandt betyder at den kan arbejde (multimodalt) med alle slags input: tale, tekst, billede etc. og aflevere sit resultat  i mange former. Her er introduktionsvideoen:

Og her et tekstresume af videoens indhold:
  1. Ny Desktopversion og Forbedret Brugergrænseflade: OpenAI har lanceret en desktopversion af ChatGPT med en opdateret brugerflade, der er lettere at bruge.
  2. Lancering af GPT-4o: Den store nyhed er introduktionen af GPT-4o, som bringer den avancerede GPT-4 intelligens til alle, inklusive gratis brugere. GPT-4o er hurtigere og forbedret inden for tekst, billeder og lyd.
  3. Tilgængelig for Alle: GPT-4o vil være tilgængelig både for gratis brugere og via API, hvilket gør det lettere for udviklere at skabe og implementere AI-applikationer.
  4. Live Demonstrationer: Videoen viser live demonstrationer af GPT-4o’s evner, herunder realtids stemme- og visuelle interaktioner, matematiske problemløsninger og kodning.
  5. Øget Effektivitet: GPT-4o er dobbelt så hurtig, 50% billigere og har fem gange højere kapacitetsgrænser sammenlignet med tidligere modeller.
  6. Større Brugerskare: Over 100 millioner mennesker bruger allerede ChatGPT til at skabe, arbejde og lære, og nu kan alle få adgang til de avancerede værktøjer.
  7. Sikker Brug af Teknologi: OpenAI arbejder på at sikre, at teknologien bruges sikkert, især med stemme- og billedgenkendelse i realtid.
  8. Samarbejde med Interessenter: OpenAI samarbejder med forskellige partnere for at sikre ansvarlig brug af teknologien.

Et stort fremskridt

Der er tale om nogle meget store fremskridt. Især er det super, at man nu kan konversere med GPT4o på mange sprog, også på dansk (med lidt accent dog). Hvad der især er imponerende er, at AI’en kan forstå følelser både i stemmeføring og i gestikulation og ansigtsudtryk, og kan tilpasse sin stemme til det rette følelsesleje.

GPT4o kan analysere og beskrive billeder. Her et billede fra Madiba jagtstuen på Selchausdal, hvor jeg forleden holdt foredrag om den skadelige grønne omstilling for 12 mands foreningen på Vestsjælland. Godsejerfamilien havde boet 5 år i Sydafrika og havde mange fine trofæer med hjem.

GPT4o: Billedet viser udstoppede dyrehoveder. Vi ser en række forskellige dyr monteret på loftet i et rum, sandsynligvis et museum eller en temarestaurant med fokus på natur og dyreliv.
Her er hvad vi kan se på billedet:
Zebraer: To udstoppede zebrahoveder er centralt placeret. Deres karakteristiske sorte og hvide striber er tydelige og giver et markant indtryk.
Antiloper: Flere antiloper med forskellige hornformer er monteret omkring zebraerne. Disse inkluderer både mindre og større arter.
Hjorte: Der er også flere hjorte, som hænger længere tilbage, med deres karakteristiske gevirer.
Andre Dyr: Der er også nogle andre dyr, muligvis vortesvin eller andre afrikanske dyr, placeret omkring zebraerne og antiloperne.
Loftet er dækket af et naturligt materiale som strå, hvilket giver en autentisk og rustik atmosfære. Træbjælkerne, der er synlige i loftet, tilføjer til den varme og naturlige indretning af rummet. Udstillingen giver en følelse af at være tæt på dyrene og naturen, selvom det er i en indendørs setting.

Og sådan udlægger GPT4o, hvordan middagen efter foredraget kunne se ud:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

One Comment

  1. Eyvind Dekaa says:

    Jeps, det er FULDSTÆNDIGT vildt.
    Resten af mit liv må jeg spørge til ALT, om det er AI-genereret.
    Musik, taler, foredrag, tekster, bøger, billeder……….
    I det mindste vil der være en tvivl om, hvor stor % AI har været involveret.
    Er det godt eller dårligt ?
    Dunno !!!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights