4 personer • Forberedelse: 30 min (+ marinering & frysning)


Ingredienser

  • Regnbueørred: 200 g, skåret i tynde skiver
  • Cremefraiche 38 %: 100 ml
  • Røgsmuld: til røgning af cremefraiche
  • Mandler: 1 lille håndfuld, grofthakkede
  • Salt: efter smag
  • Appelsin: 1 stk (usprøjtet/økologisk) – skal + frugtkød
  • Citron: 1 stk (usprøjtet/økologisk) – skal + frugtkød
  • Lime: 1 stk (usprøjtet/økologisk) – skal + frugtkød
  • Æblejuice: 100 ml
  • Sukker: 7 g
  • Natrium­alginat: 1,3 g
  • Calcium­laktat: 2,5 g
  • Citronmelisse: friske blade til pynt
OpenAI Ørredceviche

Fremgangsmåde

  1. Røget cremefraiche-is
    • Røg 100 ml cremefraiche med røgpistol (5–10 s), hæld i en form og frys til fast konsistens.
  2. Ristede mandler
    • Rist grofthakkede mandler på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle af.
  3. Forbered citrus
    • Riv skallerne fint af appelsin, citron og lime.
    • Skær frugtkødet i ca. 1 cm tern.
  4. Marinér ørred
    • Drys ørredskiverne med lidt salt og hæld overskydende citrus­saft over.
    • Lad trække 15–20 min.
  5. Æblekaviar
    • Opløs 1,3 g natrium­alginat + 7 g sukker i 100 ml æblejuice, lad hvile 10 min.
    • Opløs 2,5 g calcium­laktat i 250 ml vand i et højt glas.
    • Fyld æblejuice-alginat-blandingen i en kanylesprøjte og dryp dråber i calciumvand – små “kaviarperler” danner sig øjeblikkeligt.
    • Skyl perlerne i koldt vand og lad afdryppe.
  6. Anretning
    1. Fordel de marinerede ørredskiver på tallerkener.
    2. Dryp ristede mandler, revet citrusskal og æblekaviar over.
    3. Top med citrustern og rev smuld af den frosne, røgede cremefraiche-is.
    4. Pynt med citronmelisse.

Tips & tricks

  • Syrebalancen: Justér appelsin/citron/lime, eller erstat fx lime med grapefrugt for blødere bitterhed.
  • Temperatur: Server cremefraiche-isen ved –2 °C til –3 °C for at undgå “smagsforfrysning.”
  • Teksturleg: Kombinér det sprøde (mandler) med det bløde (ørred) og det kolde (is) for maksimal mundoplevelse.

God fornøjelse med endnu en af Dahl-Madsens opskrifter: En frisk, sprød og molekylært pirrende ceviche!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Verified by MonsterInsights