Du skal leve det gode liv uden at bekymre dig om den økologiske dommedag. Den kommer aldrig. Hvis verden sættes fri til at øge vores samlede velstand, vil naturen og miljøet også få det bedre. Det er jo netop kun i de rige lande, at vi overhovedet bekymrer os om miljøet. Og nogle bekymrer sig så meget om planetens tilstand, at de vælger helt at se bort fra de mennesker, der bor her.

Tro ikke på de falske dommedagsprofeter; de vil bare have fat i dine penge og magt over dit liv. Og husk at de har taget ynkeligt fejl igen og igen lige, siden den sørgmodige præst Mr. Malthus for 200 år siden mente, at alle mennesker for evigt måtte leve på sultegrænsen.

Det er da ok, at vi betaler miljø- og energiafgifter, der svarer til omkostninger, der påføres naturen. Men det er ikke ok, at vi i Danmark betaler afgifter, der langt overstiger de omkostninger, der er ved forbruget.

På den måde kommer staten til at styre dit forbrug og dermed en vigtig del af dit liv. Om du vil bruge penge på at køre bil, læse en bog, drikke et glas rødvin, spise en ørred eller rejse til Thailand kommer ikke staten ved. Det bestemmer du selv. Og du skal ikke lade dig påvirke af folk, der prædiker etik om dit forbrug, samtidig med, at de selv ikke selv holder sig tilbage for at nye livets goder.

Køb hvad du har råd og lyst til med god samvittighed og nyd det gode liv.

By contrast (to the doomsday prophets) the prophets of abundance, who insist that no crisis is looming, get little media coverage. They are irrepressibly, sometimes irritatingly, optimistic. So far, they have also almost always been right.

The Economist, Dirt Poor, March 21st 1998.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.