Vedvarende energikilder kan stå for 80% af verdens energi i midten af århundrede, hvis regeringerne gør det, der skal til. Det konkluderer IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) i sin nyeste rapport.

IPCC-rapporten har sjovt nok fået dikteret sin konklusion af Greenpeace i samarbejde med den alternative energiindustri. Her kan man vist tale om en interessekonflikt af de helt store.

Rapporten viser med andre ord ikke spor andet, end at Greenpeace mener, vi kan løse problemer med klimaforandringer fuldstændigt ved hjælp af vedvarende energi. Dette var vi jo ellers en del, der godt vidste i forvejen.

Det er naturligvis helt uacceptabelt, at de virksomheder, der tjener (skatte)penge på at levere alternativ energi bestemmer, hvad IPCC skal konkludere. Tænk hvis rapporten havde konkluderet, at fossile brændstoffer har visse fordele, og denne konklusion var plantet af olieindustrien. Der ville lyde et ramaskrig!

De rødgrønne NGO’er er som sædvanligt løsrevet fra virkeligheden, og hermed skader de deres egen sag. Det er fuldstændig urealistisk at reducere så drastisk i fossile brændstoffer på så kort tid, når man samtidig endnu hurtigere ønsker at udfase det rapporten kalder “dirty, dangerous nuclear power”.

Læs hele Mark Lynas’ indlæg New IPCC error: renewables report conclusion was dictated by Greenpeace

Rødgrønne Greenpeace

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.