Fiskeopdræt er verdens hurtigst voksende fødevareerhverv med en årlig omsætning på 100 milliarder kroner. I dag spises der flere opdrættede fisk end vilde fisk, men det er primært fisk fra Norge, Chile og Vietnam. Danmark og EU er hægtet af, oplyser Politiken i Økonomi-tillægget, onsdag den 10. august 2011 (side 4-5).

Artiklen er pt. ikke online, men Berlingske Business bringer også en omtale. Hør også en reportage fra Musholm A/S i Radioavisen fra P1, onsdag kl. 18 (4 min. inde).

Stagnationen i  dansk fiskeopdræt skyldes primært et miljøbureaukrati, der på emsig vis regulerer branchen efter, hvor meget foder og andre stoffer der puttes ind i opdrættet – i stedet for hvor meget forurening der kommer ud af det. Bureaukratiet bevirker bl.a., at selv miljøforbedrende ændringer af dam- eller havbrug kræver nye miljøgodkendelser.

Politiken Økonomi 10. august 2011 side 4 og 5

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.