GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR FRA FAMILIEN DAHL-MADSEN

Den vigtigste begivenhed i vores familiers liv i 2013 var, at Arthur Johannes Dahl-Lumholt blev født den 16 april.

Salig Julian Simon skrev helt korrekt, at menneskene er den ultimative ressource. “The Ultimate Ressource II“. Ligesom den store danske antropolog Ester Boserup gjorde opmærksom på, at underbefolkning er et stort problem, fordi den ikke giver incitament til den videnskabelige og teknologiske udvikling, der er nødvendig for at overkomme knaphedsproblemer.

Så vi skal glæde os over, at der bliver født mange flere mennesker i verden, og at gode praktiske folk som landmænd, håndværkere og ingeniører sørger for, at de nye mennesker har muligheden for leve et liv i material overflod – hvis vel og mærke de politiske rammer er til stede.

Så det er herligt, at Signe og Johannes har fået deres tredje barn, med en forventet levetid på 100 år.

Akvakulturen hygger sig med den løbende udskiftning af nye ministre, og kan heldigvis iagttage, at der nu er en “national akvakulturstrategi” på vej, som ser ud til at tillade store nye havbrug i åbne, strømrige farvande. En rigtig god udvikling, idet havbrug af store ørreder er en næsten ideel biologisk produktionsform. Meget lavt miljøaftryk, intet energiforbrug og maksimal dyrevelfærd i kæmpe netindhegnede vandmasser med udsigt til havet.

På Instituttet for Fremtidsforskning er der kommet ro i lejren og der forventes ligefrem overskud i år.

Men hvordan gik det så med Karl Ivers prognoser for 2013:

Prognose 1: Der bliver nedsat en Blå Vækst kommission, der analogt til NLK, skal bringe ordnede forhold for den biologiske produktion på havet.

Prognose 2: Vandplanerne bliver udsat for en reel reengineering, ikke blot en afpudsning af formalia, til glæde for både naturen og den biologiske produktion.

Ikke specielt godt. Begge er “i proces”, som det hedder. Men synes  at blive til virkelighed, dog i samme langsomme takt, som iøvrigt præger nødvendige reformer af det danske samfund.

Og her for 2014:

Prognose 1: Bitcoin er den 30/11-14 højere end kurs 1000. Lige nu er den 694. Men invester ikke i den med lånte penge, da den sagtens kan være under kurs 10

Prognose 2: Og så vover jeg et øje: Under Folkemødet på Bornholm besøger fødevareminister Dan Jørgensen et nyt havbrug ved Nexø

Tre børn er mange og det gav hårdt arbejde til mormor Inge, som tit er i Sorø for at hjælpe den glade mor.2013 Juli Besøg i Sorø 009

2013 juni Ida, Arthur og Bjørn 039

Vi fik dog tid til en fin tur til Wien i maj, sammen med Benn & Lisbeth med en overflod af musik og kunst.

Og vi har også nydt vores filmklub med Bo & Helle, hvor vi en gang om måneden ser en god film. Og vi var sammen til Folkemødet på Bornholm, et muntert foretagende, som er kommet for at blive.

Min søster Bente arrangerede en meget fin fætter-kusinefest med Kristian og Tanja i Ferritslev på Fyn. Her står Ida med Søren’s datter Matilde og hygger sig med kattekillingerne. Og samme sommer var vi til min fætter Arnes 50-års fødselsdag.

2013 aug Familiefest på Fyn Ida og Matilda med killingerne 005

 

Bjarke klør på med sin hard-core ingeniørfaglighed, og har været i CERN og styre strømforsyningen til the Large Hadron Collider og i Austin, Texas for at modtage en pris for godt arbejde.

2013 aug Bjarke modtager en pris i Texas GSDAA201317

Sidst, men ikke mindst et stort til lykke til Johannes, som blev valgt med et flot stemmetal til byrådet i Sorø for de konservative.

1457708_10152057027039805_1587438529_n (2)

 

 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tags:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.