hav_450px

I ca. 25 år har det ikke været muligt at udvide akvakulturproduktionen i Danmark på grund af en fortvivlet ringe EU politik, hvor man importerer fisk og eksporterer miljøproblemer. I samme periode er den norske lakseproduktion i havbrug øget med 7% om året til et niveau på 1,3 mio. tons/år.

Nu ser det forhåbentlig ud til at fornuften sejrer, i det man i den nyeste danske akvakulturstrategi vil åbne for havbrug i åbne strømrige farvande. Det kvitterer jeg for i min seneste leder i akvakulturnyt, hvor jeg beskriver havbrug, som en af verdens mest miljø- og dyrevenlige animalske produktionsformer.

Det umiddelbare potentiale i Danmark er stort. Bare i de åbne kystområder er der plads til 40 havbrug med en samler produktionskapacitet på 120.000 tons ørreder til en værdi af knap 4 mia. kr. Hertil kommer den åbne Østersø og på sigt Nordsøen. Altsammen uden at vi behøver en krone i statsstøtte til produktionen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.