GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR FRA FAMILIEN DAHL-MADSEN

Den vigtigste begivenhed i vores familiers liv i 2014 var, at vi i november tilsammen stiftede selskabet Byportalerne ApS med en ansvarlig kapital på kr. 600.000, som foreløbig udgiver de digitale lokalaviser: Dit-Sorø, Dit-Ringsted, Dit-Slagelse og Dit-Næstved. De tre ejere er DL-Net (ejet af Signe & Johannes), Dahl-Madsen ApS (Ejet af Inge & Karl Iver) og Bjarke Dahl-Madsen. Vi har på basis af, de tre år med Dit-Sorø og en god start med de andre, store forventninger om en succes. Og vi har givet hinanden hånd på at tabe og vinde med samme sind.

Akvakulturen må nu klare sig uden mig som formand, da jeg efter seks år på posten stoppede i april. Det var en god tid og meget underholdende og blev afsluttet pænt med en fin reception på Munkebjerg i Vejle, hvor blandt andet Martin Merrild mødte op.

2014 juni Ophold på Munkebjerg Hotel 010

Jeg kommer til at savne bestyrelsen i Landbrug & Fødevarer, rare mennesker, som vil det bedste for erhvervet. Men som ikke er  stand til at sige klart og tydeligt, at hvis kunderne skal bestemme størrelsen af den danske biologiske produktion, vil det  medføre en forøget kvælstofbelastning.

Om der reelt er en fremtid for akvakulturen i Danmark, er stadig uvist. Den nationale akvakulturstrategi er endnu ikke udkommet, da der skændes voldsomt i kulisserne. Der tales meget om vækst, men det kniber med at gå til biddet, og få afsat den nødvendige fysiske plads og det nødvendige miljømæssige råderum til havbrugene, som har rigtig gode udviklingsmuligheder i Danmark og i Østersøen i det hele taget. Blandt andet er der nogen tossehoveder,  som gerne vil have produktionen op på land. Lige så skørt som at producere grise på havet. Den nuværende opposition har sendt gode signaler, men det er bedst for alle, hvis de gode jobbevidste dele af socialdemokratiet tager sin del af ansvaret. Der er nu 12 ansøgninger om store nye havbrug i pipelinen, hvilket vil give en omsætning på mindst en milliard og tusindvis af nye job.

Her sidst på året har Miljøministeriet beskikket mig som teknisk sagkyndig i akvakultursager, og jeg kan godt garantere, at der ikke bliver givet nogen usaglige afslag på havbrug med min stemme.

På Instituttet for Fremtidsforskning går det rigtig godt og der forventes  et overskud over budget for 2014. Vi er ligefrem i færd med at ansatte nye folk. Alle henvendelser om jobs, medlemsskaber, projekter og foredrag er meget velkomne. Jeg er selv leveringsdygtig i foredrag: “den blå revolution” og ikke mindst  “vejen til overflod“, som jeg nu flere gange har holdt med fornøjelse for CEPOS Akademiets unge liberale talenter.

Men hvordan gik det så med Karl Ivers prognoser for 2014:

Prognose 1: Bitcoin er den 30/11-14 højere end kurs 1000. Lige nu er den 694. Men invester ikke i den med lånte penge, da den sagtens kan være under kurs 10.

Forkert. Kursen var den 30/11-14: 381 USD.

Prognose 2: Og så vover jeg et øje: Under Folkemødet på Bornholm besøger fødevareminister Dan Jørgensen et nyt havbrug ved Nexø

“Rigtigt”. Det nye pilothavbrug ved Bornholm fik gennemført en produktion af 80 tons fine ørreder, og bekræftede, at farvandet omkring Bornholm er meget velegnet til havbrug. DJ er åbenbart ikke søstærk, så han ville ikke derud, da der var høje bølger.

Og her for 2015:

Prognose 1: Olieprisen bunder ud i 50 USD / tønde. Men er tilbage i 80 den 30/11-15. Men husk, at den eneste sikre, man kan sige om olieprisens fremtid, er, at den vil variere. Så man skal ikke basere togfonde eller statsbudgetter eller klimapolitik på forventninger om olieprisen.

Prognose 2: Den kommende regeringsaftale giver plads til havbrug i Danmark

Ida går nu rigtigt i skole, og læser fint. Arthur har noget at se til, når han skal følge med Bjørn og Ida. Vi er tit i Sorø og hygge og passe børn. Senest passede vi Arthur her i weekenden, da resten af familien var på tur med Oslobåden. Arthur er fredelig nok, men holder af at dirigere (her Messias), ligesom sine søskende.

Arthurdirigerer

Inge & jeg var i Napoli til offshore mariculture conference og supplerede med en ferie i Sorrento og omegn. Om efteråret tog vi til Paris og nød byen med samt dens østers.

20141023_230948_Andoid

Vi har jo alle (undtagen Arthur, som ikke kan spytte endnu) fået lavet en gentest hos 23andme, hvilket er meget underholdende. Blandt andet fandt en 3-5 leds kusine: Lily Sassoon frem til os og besøgte os i Danmark, hvor hun lærte os at posere.
2014 juli Familiefrokost med amerikanerne, Lily og Nate 017
Desuden viser gentesten, at alle andre i familien, end Inge, hader koriander. Fryd.

Bjarke er nu medlem af bestyrelsen i Byportalerne, og laver smarte ting med WordPress. Foruden fortsat mange spændende projekter i CIM.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.