mam_1803099b

Her er link til min jubilartale til årets studenter på Svendborg Gymnasium.

Et af de meget optimistiske træk ved menneskenes fremtid er, at selv om vi ofte opfører os overordentligt tosset, kan det alligevel gå godt. Se dette citat fra bloggen om 1915 studenterårgangen:

Studenterne blev dimitteret i en verden med ca. 1.8 mia. mennesker. Hvor første verdenskrig netop var startet. Studenterne har sikkert været meget bekymrede over krigen. Og om muligt ville de have været endnu mere bekymrede, hvis de havde vidst, at krigen kun var den første af 2 store verdenskrige, at der i 1918 ville opstå en pandemi:den spanske syge(med 50 mio. døde) og at der i 1917 ville komme en revolution i Rusland, der lukkede 1/3 af verdens befolkning ind i et kommunistisk fangelejr, som de først kom ud af trekvart århundrede senere. Det ville sikkert have forekommet dem ubegribeligt, at verdens befolkning, på trods af dette enestående spild af menneskeliv og menneskelig skaberkraft, alligevel ville blive tredoblet og at indkomsten pr. indbygger ville stige 5 gange i de kommende hundrede år.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.