julen-2016

 

Glædelig jul og godt nytår fra familien Dahl-Madsen

2016 var Carlas år. Den 22/6 fødte Cecilie en smuk lille pige, Carla, som er vores barnebarn nummer fire. Nu er vi også farmor & farfar. Herligt. Hun trives fint og vi glæder os til at holde jul med hende og alle de andre søde børnebørn.

Alle dele af familien, men mest Signe, da Johannes både har fået et fint fuldtidsjob på Selected Media og samtidig er blevet medlem af forretningsudvalget i Ny Borgerlige,  har megatravlt med  Byportalerne. Efter en lidt haltende start er der nu styr på det meste og vi er lige nu i gang i 17 byer.

Akvakulturen er stadig udsat for en indædt modstand fra bureaukraterne i Miljø- og Fødevareministeriet, som i deres træskhed har ræsonneret, at der kun er såkaldt råderum til Havbrug i Kattegat, vel vidende at Kattegat er uegnet til formålet på grund af høje og svingende saltholdighed og risiko for lakselus. Kreperligt i betragtning af at havbrugerne tjener rigtigt gode penge, da der lige for tiden er høje priser på store ørreder og på rogn.

Instituttet for Fremtidsforskning går strygende og her omkring årsskiftet har IFF retableret den oprindelige fondskapital på kr. 3.000.000. Instituttet har en international kundeliste, som mange vil misunde os. Blandt andet fordi vores kunder ved, at vi siger det, vi tror er rigtigt, og ikke blot det kunden gerne vil høre. Nu bliver der kræfter til, at vi kan udvikle fremtidsforskningen og tage spændende ting op for egne midler.

Men hvordan gik det så med Karl Ivers prognoser for 2016:

Prognose 1: Taxilovgivningen ændres, så Uber bliver gjort klart lovlig.

Overvejende rigtigt. Lovforslaget er varslet, men der skal jo 90 mandater til. Det skal nu nok lykkes. Og jeg ved, at Uber er tilfreds med at teknologikravet fjernes og at der ikke bliver begrænsninger på antallet af taxier.

Prognose 2: Musholm A/S får endelig miljøtilladelse til et nyt stort havbrug.

Forkert. Halen = miljøbureaukraterne logrer med hunden = politikerne. Et fromt nytårsønske fra min side er, om vi snart kunne få folkestyre og ikke embedsstyre på dette område.

Og her for 2017:

Prognose 1: Trump ophæver Obamas “Climate Action Plan”. Dette vil give plads til fuld udnyttelse af USA’ megastore forekomster af fossile brændstoffer, og fremme uafhængigheden af Mellemøstens dysfunktionelle stater.

Prognose 2: De globale temperatur målt med UAH sateliten bliver lavere end i 2016. Et “safe bet”, da der efter en El Nino, kommer en La Nina.

Bjørn & Ida er blevet skrappe til Kung Fu og har fået farvede bælter. Arthur skal nok også kommer efter det og besøger os somme tider alene, så han kan få vores fulde opmærksomhed.

Vi var sammen med Else på en herlig ferie i Nis og Yvonnes hus i Provence. Lange gåture, og meget god mad og vin er godt for helbredet.

Og så havde jeg fornøjelsen af at fejre min 70-årsdag på Fortunen med familie og gode venner.

At få et nyt barnebarn er storslået, men en ny dyt er nu heller ikke at foragte, så efter at Corrollaen ikke kunne mere, anskaffede vi en Auris hybrid, som bare er god at køre i.

Bjarke & Cecilie glæder sig over og har travlt med Carla. Bjarke har landet et godt job som senioringeniør på Biogen, er stort amerikansk medicinalfirma.

De bedste hilsener

Inge & Karl Iver

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.