Må jeg anbefale dette glimrende nyhedsbrev fra CalanderMcDowell.

I dette nummer 1034 er der en god gennemgang af mulighederne (og umulighederne) i Recirculation Aquaculture Systems (RAS), også kaldet “lukkede (passer ikke, de lukker alle store mængder spildevand ud i kystnære vandområder) landbaserede anlæg.

Her citerer Dr. Martin Jaffa fra en konference i Paris i 1988:

Back in 1988, I attended a conference in Paris about which the only thing I remember was that one speaker said of production in recirculation systems that it would only be viable for small fish or fish with a significant market premium. Harvest size salmon does not fall into either of these groups so is unlikely to succeed.

Det kunne have været mig.

Løjstrup dambrug. Musholms anlæg til produktion af sættefisk til havbrug

Anlæggte producerer ørreder på ca. 800 gram, som sættes ud i foråret i Musholm havbruget, hvor de vokser sig 3-5 gange større og høstes om efteråret. Anlægget er et såkaldt “modeldambrug” som recirkulerer i begrænset omfang, hvilket sikrer at der altid kommer vand nok igennem anlægget til at forhindre at vandkvaliteten går i selvsving og bliver dårlig. Hvilke er en konstant risiko i anlæg med høj recirkuleringsgrad.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.