I ønskes alle en glædelig jul og et godt nytår.

Vi ser endnu engang tilbage på et år fyldt med ”interessante” begivenheder.

Ukraine

Den suverænt vigtigste og helt forfærdelige er krigen i Ukraine udløst af banditten Putin. Vi må håbe, at det ukrainske folk vinder krigen og får smidt russerne helt ud gerne også fra Krim. Så kan banditterne fra Kina mm. lære det.

Som
Som beskeden støtte har vi købt en ukrainsk vin til julegløggen

Intet er så galt, at det ikke er godt for noget. Krigen i Ukraine har vist mange. at der findes langt værre problemer i verden end at det bliver lidt varmere de næste 100 år. Og at det er meget skidt for verden at mangle energi.

Klimarealisme

Ganske vist er der nogen ubehæftede sjæle, som tror, at de stigende energipriser har noget med Ukraine krigen at gøre. Det er lodret forkert. De stigende energipriser og den manglende forsyningssikkerhed skyldes udelukkende, at vi i den tossede del af verden er ved at gennemføre en  urealistisk grøn omstilling, hvor vi erstatter billige, stabile, sikre energikilder som kul olie og gas med ustabile, dyre og reelt ubrugelige energikilder som vind og endnu værre biomasse. Tænk, at vi brænder skove af for at redde dem….

Klimarealisme havde sin første generalforsamling i marts, og efter den har bestyrelsen konstitueret sig med mig som formand. Vi gør et stort arbejde for at få folk til at diskutere klimaændringer og energiproblemer på et realistisk, sagligt og videnskabeligt grundlag. Det er op ad bakke, fordi frygt sælger meget bedre end besindig argumentation. Vi slås videre og håber på, at de stigende energipriser får folk flyttet hen til os.

Velkommen til Signe Molde til GF

Vi blev præsenteret i TV program med Signe Molde, som gav lidt genlyd, og gav anledning til flere forespørgsler til Klimarealisme. Ligesom vi har lavet et par moddemonstrationer.

Kunst og kultur

En af de store kulinariske oplevelser var den fødselsdagsmiddag som jeg fik foræret af Bjarke, Cecilie og Carla og som vi spiste på Sushi Anaba.

Det var også smadderhyggeligt at fejre Bjarkes fødselsdag på en orientalsk fusionsrestaurant: Chopsticks i Værløse, hvor små nuttede robotter kom rundt med maden.

Vi gik jævnligt i biografen og mindes med glæde Ennio en fremragende dokumentarfilm om Ennio Morricone som vi så i vores hofbiograf: Gentofte Kino.

Vi har fortsat vores koncertprogram i DR’s koncerthus, hvor vil sammen med Else nyder god musik mange fredage. Vi synes nu, at der er lidt lang mellem snapsene en gang imellem, da DR gerne vil opdrage på os med opførelse af mange sjældne og ikke altid lige begavede musikstykker.

Vores største musikoplevelse var Rossinis Askepot, som vi nød i Operahuset sammen med Else, Karin Røschmann og Søren Kjærsgaard med efterfølgende souper.

Rejser

Vi rejste sammen med Sorøfamilien både til Tenerife = badning og god mad

– og til Varna i Bulgarien, same same, krydret med det kyrilliske alfabet, som sorøbørnene behersker. Som så mange andre gode ting, nu hvor de er sluppet ud af den kedsommelige konventionelle skole og bliver hjemmeskolet, hvilket de nyder.

Desuden var Inge og jeg på Færøerne med DHI’s seniorklub. En oplevelse. Vidste I, at det færøske BNP/indbygger er ca. 10% større end det danske? Der er ikke noget sige til, at Færøerne nu vil have mindre i bloktilskud. Faktisk burde de sende os – som er regeret af hundehoveder og socialdemokrater – som holder os unødigt fattige – penge i stedet.

Og så havde vi jo glæde af, at familien Sukhanenya – endelig – besøgte DK og vi havde mange gode stunder sammen. Hvor det igen viste sig, at Poui og jeg ofte fik det glas der var hul i.

Vækst uden grænser

Igen havde jeg fornøjelsen af at holde mine to årlige foredrag om ”vækst uden grænser” på CEPOS akademi, og som sædvanlig delte kursisterne min bekymring over risikoen for at få en verdensregering ledet af Uffe Elbæk eller Mette Frederiksen typer.

Forretning

Jeg er stadig aktiv i Musholm A/S, som det økonomisk rigtig godt. Det ser også ud til at vi får lov at beholde vores tilladelser i DK. Til gengæld ser det stadig sløjt ud med mulighederne for at få nye tilladelser i DK. Derfor udvider vi nu produktionen kraftigt i Japan, hvor man er meget glade for fisk og fiskeproduktion. Okamura Foods som ejer 100 % af Musholm A/S skal børsnoteres i 2023, Det ser vi frem til.

Havbrug i Japan, fra MidJourney

På byportalerne.dk ApS kan vi godt mærke den økonomiske afmatning. Alligevel har det været et fortrinligt år, da vi fundet en samarbejdspartner, der er meget dygtig til at sælge, så vi i anden halvdel af året har fordoblet omsætningen, Vi håber meget at det fortsætter i 2023, så vil en del års hårdt og vedholdende arbejde især fra Signes side for alvor bære frugt.

Til slut

Vi slutter året med julemiddag i Sorø med hele familien, og nytår på EV11 md Bo, Helle, Ebbe og Ulla.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.