Der er kun menneskelig ufornuft, der kan forhindre alle de snart kommende 10+ mia. mennesker i at leve et liv i materiel overflod inden for de næste par generationer.

Den magiske tryllestav er den teknologisk udvikling med tilhørende produktivitetsforbedringer og økonomisk vækst-

AI billede, MidJourney

Til dem, der stadigt og unødigt bekymrer sig om fremtiden om 100 eller 1.000 år siger jeg altid: Kig hundrede eller tusind år tilbage i tiden og se hvor lidt vi mennesker kunne dengang. Hvor meget mere tror du så vi kan om hundrede for ikke at sige tusind år?

Max Roser som udgiver den fortrinlige datasamling: ourworldindata har netop skrevet denne artikel om den teknologiske udvikling, som jeg varmt kan anbefale. Her vises denne figur som blandt andet illustrerer udviklingens stadigt stigende hastighed.

A long-time timeline for technology development

Jeg har bedt ChatGPT lave dette korte uddrag på Dansk:

Teknologi kan ændre verden på måder, der er uforudsigelige, indtil det sker. I middelalderen ville det have været utænkeligt for vores forfædre at tænde elektrisk lys. Vores bedsteforældre ville have haft svært ved at forestille sig en verden, der var forbundet af smartphones og internettet. Vi lever i en tid med ekstraordinær hurtig teknologisk udvikling, og det kan være svært at forestille sig alle de teknologier, der vil ændre den verden, vi er vant til, på en fundamental måde. Artiklen giver et langsigtet perspektiv på teknologisk udvikling og viser, hvordan teknologisk udvikling har accelereret gennem historien. Det viser også, hvordan teknologi har haft en enorm indflydelse på vores liv, både gennem positive og negative opfindelser. Fremtiden vil fortsat blive påvirket af teknologi, og det er vigtigt at overveje, hvilken teknologi der bliver udviklet, og hvem der kontrollerer den. Kunstig intelligens kan have en dybtgående indvirkning på vores verden i fremtiden, og det er vigtigt at tage stilling til, hvordan vi ønsker at bruge denne teknologi.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.