I går var jeg med til et møde om Kunstig Intelligens på Cholon, arrangeret af Facebook Gruppen “Kunstig Intelligens

Her fortalte jeg bl.a. om Neals Stephensons Science Fiction klassiker: Diamond Age fra 1995, hvor den unge dames illustrerede lærebog også kaldet “the Primer” udgør et centralt element. Som GPT-4 forklarer:

Denne bog er designet som en uddannelsesressource for børn og er skabt ved hjælp af avanceret kunstig intelligens og nanoteknologi. “The Primer” er i stand til at tilpasse sig den individuelle brugers behov og interesser og tager form af en personlig tutor, der hjælper barnet med at lære om verden og tilegne sig færdigheder.

Med den seneste udvikling af AI er “the Primer” tæt på at blive til virkelighed. Khan Academy har videreudviklet GPT-4 til undervisningsformål. I denne video beskriver stifteren af Khan Academy, Sal Khan, sin lærebog: Khanmigo:

Han beskriver, at en sådan lærebog vil kunne løse 2 sigma problemet. Dvs. løfte alle elevernes stade med to standardafvigelser.

Bjørn Lomborg har i en lidt mere beskeden udgave foreslået at give alle børn i fattige lande en tablet til forbedring af undervisningen.

Min egen holdning er, at den traditionelle skoleform med klasseopdelt undervisning har set sin tid. Det nytter ikke at lappe på den (fjerne 10 klasse mm.). De ny teknologier skal omfavnes, indføres for fuld kraft, fuldstændigt individualisere undervisningen, og skære dramatisk ned på de alt for mange år, der nu bruges på undervisning. Til stor gavn for børn og unge trivsel og dannelse.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.