Det hedder sig at USA innoverer, Kina kopierer og at EU regulerer. Dette udsagn bliver der nu sat trumf på af Novos direktør: Lars Fruergaard Jørgensen, i dette interview i Politiken med titlen: Topchefen for Europas største virksomhed advarer: Europa er på vej til at blive et museum.

Dalle Om et EU, der segner under reguleringstrykket

Her er et resume af artiklen:

Artiklen fra den 28. april 2024 formidler en stærk advarsel fra Lars Fruergaard Jørgensen, topchefen for Novo Nordisk, hvor han bekymrer sig om Europas fremtidige konkurrenceevne og levevilkår. Han mener, at Europa risikerer at “regulere sig selv ihjel” og ende som et “museumskontinent”, hvilket kunne føre til en lavere levestandard for kommende generationer. Jørgensen kritiserer specifikt et forslag fra EU-Kommissionen, der vil reducere databeskyttelsen for lægemidler fra otte til seks år, hvilket han mener vil svække den farmaceutiske industri og dermed Europas innovationskraft. Han understreger, at mens store virksomheder som Novo Nordisk vil klare sig, vil mindre virksomheder stå over for større udfordringer. Jørgensen påpeger også, at mens innovation og investeringer trives i USA, hæmmes de i Europa af tungt bureaukrati og langsommelige godkendelsesprocesser.

Det er slemt hele vejen rundt

Det er ligeså slemt i andre sektorer. Hele den Europæiske materielle produktion inklusive produktionen af mad er ved at blive mobbet til Kina mm. af håbløse regler på klima og miljøområdet. Vi kan ikke få lov at bruge fremtidens teknologier som GMO, og der er ingen chancer for at en EU virksomhed kan blive en techgigant med den alt for restriktive regulering af Kunstig Intelligens.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.