Moderne, lovligt anvendte pesticider udgør ingen trussel mod hverken miljøet eller menneskers sundhed.

Tværtimod: Vi kan med rette betragte dem som det nanoteknologiske hakkejern – et højteknologisk præcisionsværktøj, der skånsomt og effektivt holder ukrudtet væk, sygdomme nede og udbyttet oppe. I stedet for at skrælle hele marken med en flammekaster, bruger vi i dag intelligente løsninger i mikroskopiske doser.

OpenAI Det nanoteknologiske hakkejern

Det forbedrer både miljø, natur og klima – fordi det øger udbyttet af planteproduktionen pr. hektar og dermed frigør areal til natur. Og det gør menneskers liv sundere, fordi sunde planteprodukter og animalske fødevarer bliver billigere og lettere tilgængelige – også for dem med smalle budgetter.

OpenAI Vi skal bruge den rigtige mængde pesticider

Alt det ved Danmarks Naturfredningsforening naturligvis godt. Det er ikke uvidenhed, men kynisk strategi om at skaffe et DN med halveret medlemstal penge og indflydelse ved at skræmme ubefæstede sjæle fra vid og sans, der får dem til alligevel at føre kampagne mod pesticider – vel vidende, at det skader det, de selv påstår at ville beskytte: folkesundhed og biodiversitet.

Allan Holm Nielsen tager i dette gæsteindlæg de nyeste pesticidtossede skræmmekampagner fra DN ved vingebenet – og løfter hakkejernet i triumf.

Ude i ny skæv skræmmekampagne

Af Allan Holm Nielsen

Danmarks Naturfredningsforening (DN) er ude med en ny kampagne mod pesticider i fødevarer – og de har udpeget “de 9 værste”.

Sjovt nok er de fleste af de nævnte fødevarer netop dem, der ellers er kendt for at forbedre din sundhed. Bortset fra rødvin måske – den er som bekendt en naturlig nervegift og kræftfremkaldende – men det nævner DN heller ikke.

DN glemmer også belejligt, at ingen danskere nogensinde er blevet diagnosticeret med “død pga. pesticider i fødevarer”. Ikke én. Hvis folk bliver syge af fødevarer, er det næsten altid pga. naturlige giftstoffer, bakterier eller mug. Ikke pesticidrester.

Til gengæld dør omkring 2.500 danskere årligt af alkohol – helt lovligt, naturligt, og kræftfremkaldende. Det nævner DN heller ikke.

De nævner heller ikke, at frugt og grønt – som de udskammer – er markant sundere end mange af de ultra-forarbejdede, økologisk korrekt stemplede produkter med sukker, olier og andet snask.

Kampagnen er ikke bare vildledende – den er direkte skadelig. Den risikerer at få folk til at spise mindre frugt og grønt af frygt for noget, der ikke er farligt – og i stedet spise mere af det, der reelt skader dem.

Og hvis pesticidrester i den mængde, vi finder i dag, virkelig var sundhedsskadelige – så ville det være let at bevise, at økologiske fødevarer er sundere. Men det kan man bare ikke.
Forskningen bakker ikke op. Ikke engang DR tør konkludere det – og det siger alligevel noget.

Så vil du gøre noget godt for din sundhed?
Spis trygt ALLE de fødevarer, DN nævner i deres skræmmeliste – men hold lidt igen med rødvinen.

God påske!

#dkpol #landbrug #pesticider


Kilder og links:

Tilmeld dig nyhedsbrevet

One Comment

  1. Lene Larsen says:

    Ja, det er længe siden, at DN svigtede naturen. Deres skræmmekampagner med de dumme landmænd bider nu heller ikke på mig

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights