Mit læserbrev i Politiken om overuddannelse er nu blevet omtalt i en tegning i Ingeniøren. Læserbrevet handlede især om de, og det er i høj grad kvinder, som vælger at læse phD i stedet for at møde det virkelige arbejdsmarked. Når man er klog nok til at tage en phD er man også klog nok til et lederjob i det private erhvervsliv.

Overuddannelse er uomtvisteligt et problem i Danmark, som f.eks. Erik Jørgen Hansen, professor emeritus i uddannelsessociologi har påpeget. Det er blevet en tendens, at alle der overhovedet kan læse skal have en lang uddannelse, fordi det giver prestige. Men mange af de langtidsstuderende ville gøre både sig selv og samfundet en meget større tjeneste ved at tage et egentligt arbejde.

Og så nævnte jeg brugerbetaling på højere uddannelser som eksempel på flere forskellige løsninger, som alle blokke i Folketinget kan blive nødt til at ty til for at få økonomien til at hænge sammen. Rød blok har jo truet med at stavnsbinde kandidater til landet, så de kan betale deres uddannelse tilbage til samfundet. Som liberal er det jo et mareridt, og jeg tror mange danskere heller så, at brugerbetaling blev indført. Men Liberal Alliances økonomiske reformplan, som er regnet igennem af den uafhængige forskergruppe DREAM, kan få gang i væksten uden brugerbetaling på højere uddannelser.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.