gris-skillerum

Det er glimrende, at det store potentiale (hundredvis af mia. kr.), der er for forøgelse af den biologiske produktion i Danmark, nu er på vej ind i vækstforhandlingerne.

Men som jeg skriver i min seneste blog i Børsen, forholder det politiske system sig ikke til det grundlæggende dilemma: at en markeds-styret udvidelse af madproduktionen i Danmark nødvendigvis vil medføre en midlertidig forøgelse af miljø- og klimabelastningen.

I Danmark, ikke globalt, da danske landmænd ligger i den fine ende, hvad angår miljø- og klimaeffektivitet.

Politikerne blæser og har mel i munden ved at love øget produktion uden øget belastning, og naturegoisterne i DN er ligeglade med de menneskelige omkostninger for de ledige, de syge og skolebørnene, som betaler prisen for nogle få centimeters større gennemsigtighed af vandet i Kattegat og nogle færre brændenælder.

Der er hårdt brug for et opgør med miljø-, natur- og klimakulten.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.