Enhedslisten er ude med endnu et fantasifuldt krav, som skal tømme skatteydernes lommer og destruere produktion og værdier, nemlig at der skal opnås god økologisk kvalitet = “tæt på tilstanden i ældre stenalder” i 2027 i alle “vandområdeplaner”, se her i Altinget.

Det kan bare ikke lade sig gøre af den simple grund at tilstanden i de fleste danske kystområder er klart påvirket af det stof der kommer udefra – fra andre kilder end DK, som har øget N,P indholdet i det vand der kommer fra Østersøen.

Selv om dansk landbrug og alle danskere fjernes vil der ikke kunne opnås god økologisk tilstand inden for en kortere årrække.

Det fremgår af de rapporter som DHI & Århus universitet laver for Miljøministeriet om vandplanerne.

Under alle omstændigheder er en forceret tilgang alt for dyr i forhold til den opnåede marginale kvalitetsforbedring – vi har allerede ret god tilstand i de flest kystområder – og kan godt undvære at komme på “stenalderniveau” foreløbig.

I stedet skal man lade tiden og teknologien løse problemet i de kommende 25-50 år.

Og dermed få mulighed for at bruge nogen af de (mange) penge man sparer på at skabe mere plads til naturen på land.

DHI’s N-balance for Kattegat

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.