Gæsteindlæg af Johan Wedel Nielsen, Aquamind

Johan Wedel Nielsen

Inger Støjberg er under anklage for at have udført en ulovlig instruks hvor hun beordrede embedsmænd til at adskille asylpar uden individuel sagsbehandling. Inger Støjberg udsendte også en pressemeddelelse hvor hun redegjorde for at nu skulle alle par straks adskilles.

Lea Vermelin udsendte en pressemedelelse i 27 august 2019, hvor hun bekendtgjorde at hun ikke ønskede flere havbrug.

Der var forinden ved den tidligere regering været en ansøgningsrunde, hvor man kunne ansøge om havbrugskoncessioner i Kattegat 1 april 2017, hvor blandt andet undertegnede ansøgte.

Problemet med miljøministerens udtalelse, er at alle afslag skal begrundes i lov, såfremt der ikke er lovgivning, der strider mod de pågældende ansøgninger, skal de derfor have tilladelse uanset, hvad ministeren så end mener.

Det står naturligvis altid ministeren frit for at fremsætte lovforslag, hvor man forbyder visse former for fiskeopdræt, dette er imidlertid ikke sket.

Imidlertid er der sket det at Lea Vermelins instruks er blevet hørt i embedsværket, da man ikke kan give afslag på lovlig vis har man i stedet syltet sagerne og der er ikke kommet afgørelse på disse ekstremt simple ansøgninger selv efter fire års sagsbehandling. Det er helt urimeligt at der ikke kommer afgørelser på sagerne, bare fordi ministeren ikke kan give lovligt afslag.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

2 Comments

  1. Oluf Johnsson says:

    Vi har vist alle mistet vore illusioner med hensyn til vore nuværende regerings lovløsheder og et Folketing sammensat af “gymnasieelever”, en “borgerlig” opposition, der sandt for dyden langt fra øver borgerlig, velovervejet og velbegrundet, saglig politik. En “Borgerlighed”, der er uden samlende og ledende politikere, men hvor selv hverken konservative eller endsige Venstre mønstrer ledere, der tør og kan optræde som samlende frontfigurer, men som laller rundt i viljeløs efteraben af de mest fjogede og urimelige tiltag – eller mangel på lovmæssig konsekvens, som Johan Wedel Nielsen beretter om – fra Mette Frederiksen og hendes DSU-venne-regering, der er uden praktisk, konkret erfaring fra det erhvervsliv, som de forudsætter stadig skal levere et digert overskud, som de kan fortsætte med at dele ud af! Hvor er egentlig Folketingets Ombudsmand, der er sat i verden i 1953 for at sikrfe befolkningen mod den slags overgreb? Hvornår vågner Danmark op, mens tid er med civil ulydighed eller om absolut sidste udvej væbnet oprør, helst med militærets og politiets støtte!

  2. Knud Larsen says:

    Historien gentager sig, først som tragedie, siden som farce*. I hele salig Svend Aukens regeringstid opretholdt Århus Amt regionplaner med et ulovligt forbud mod nye havbrug. Han var valgt i Århus Amt, og ingen turde anfægte ulovligheden.
    *) Citatet tillægges Marx. Jeg mener ganske vist, at historien aldrig gentager sig, højst som variationer over et tema. Men der forekommer af og til imitationer, som kunne undgås med lidt historisk viden.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.