Rasmus Toft-Petersen har denne skarpe kommentar på Facebook til de radikales klimabetragtninger, her fra Sofie Carsten Nielsen til DR og fulgt op af Rasmus Helveg Petersen Weekendavisen. (bag betalingsmur)

Hvori det hedder:

Radikale Venstre vil skrue op for klima-ambitionerne og skære 10 år af tidsfristen for et 100 procent grønt Danmark.

Rasmus Toft-Petersen

De Radikale har være lidt uheldige på den moralske front på det seneste. Og hvilke andre fronter er der, når man er partiet for holdningernes median?

Heldigvis har vi klimafronten, der hvor alle allerede har lovet for meget og ingen derfor kalder bullshit. Så nu skal vi til nul, ikke i år 2050, men ti år tidligere. Lad ligge at vi har brugt 20 år på at nå op på 8 % vind, og hvor resten af klimaindsatsen groft har været at importere træ og brænde det af for varme. Vi glemmer også lige at installation af varmepumper går langsomt, P2X er noget vi har talt om i fem år, carbon capture i ti, og at landbruget ikke har rykket sig ud af stedet siden 90erne.
 
Ambitioner er fine, men urealistiske politiske mål er kontraproduktive. Det skaber ikke blot en vis politisk kynisme at man bare kan slynge noget vildere ud end ens sidemand, det skaber også nogle håbløse forventninger til hvor hurtigt man omlægge et lands komplette energi-og forsyningsinfrastruktur, som embedsapparatet og institutionerne umuligt kan indfri. Der er ikke meget ‘sådan er det jo’ lige på dette område.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Comments are closed.