Kunstig intelligens (KI) har været i konstant udvikling de seneste år, og de nyeste teknologier inden for området rykker vildt. En af de mest omtalte udviklinger inden for KI på det seneste er ChatGPT, et program der kan generere tekst på samme måde som et menneske. Dette betyder, at ChatGPT kan føre samtaler, besvare spørgsmål og endda fortælle historier og vittigheder på en mere menneskelig måde end nogensinde før.

Og endnu mere imponerende kan ChatGPT programmere:

Og et digt på latin om Bjørn der spiller a la Turca:

De af mine læsere der er latinkyndig må gerne finde evt. fejl.

Derudover er der også blevet udviklet avancerede image- og musikgenererende software, der kan skabe kunstige billeder og musik med en grad af realisme, der førhen var umulig at opnå. Disse programmer bliver brugt til at generere musik til film, tv-shows og endda hele album, samt til at lave kunstige billeder til reklamekampagner og andre formål.

Her er et billede genereret af programmet MidJourney med følgende prompt (arthurs ide)

A kitten peeping out from inside a rolled pancake:

Og her kan I lytte til en shanty inspireret stump musik komponeret af AIVA:

Alt i alt er udviklingen af Kunstig Intelligens i en rivende udvikling, og de nyeste teknologier inden for området bringer os tættere på en verden, hvor kunstig intelligens kan gøre mange af de ting, vi tidligere troede kun mennesker kunne gøre. Det er spændende at se, hvor det hele ender.

Min vurdering er at det umiddelbart vil medføre en voldsom vækst i produktiviteten i de kreative erhverv.

Jeg har fortalt mine tre hjemmeskolede børnebørn: Ida, Bjørn og Arthur om kunstig intelligens på grundlag af en powerpoint. som er vedhæftet i .pdf format:

Om kunstig intelligens

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.