Danmark er ikke det eneste land i verden, der lykkes med at skaffe sig af med produktion og innovation ved at brandbeskatte dygtighed og flid.

Flere undrer sig over, hvorfor lakseaktierne ikke har klaret sig ligeså godt i 2022 som tidligere. Det skyldes at den Norske regering ønsker at pålægge erhvervet en såkaldt grundrenteskat! som bringer skatten for lakseopdrættere op på godt 84 % af selskabets overskud. Ikke noget at sige til at lakseaktierne er faldet og at investeringer for 35 milliarder NKK er udskudt.

Det har også ramt Bakkafrost fra Færøerne, da man også der rumler med en øget beskatning.

Se mere om emnet i denne artikel fra Ilaks og dette uddrag (på Norsk men det må du leve med).

Det høye totalskattetrykket på næringen og usikkerheten omkring grunnrenteforslaget fra regjeringen har ført til at planlagte investeringer for 35 milliarder kroner er satt på vent, avlyst eller blitt nedskalert, arbeidstakere er blitt permittert og børsverdier for flere titalls milliarder kroner er borte.

– Hverken ved terrorangrepet på World Trade Center i 2001, finanskrisen og Lehman Brothers-konkursen i 2008, oljeprisfallet i 2014, utbruddet av koronapandemien i 2020 eller ved Russlands invasjon av Ukraina tidligere i år så vi verdifall på denne størrelsen, skrev børsdirektør Øivind Amundsen om børsfallet etter Finansminister Slagsvold Vedum og Statsminister Støre sin pressekonferanse 28. september. Fallet rammet titusenvis av småaksjonærer, enten via deres direkte investeringer, eller som andelseiere i et aksje- eller pensjonsfond.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.