Det er som bekendt en rigtig god ide at spise grisekød både for ens velbehag og sundhed. Danske griseproducenter ligger i den gode ende med hensyn til ressourceeffektivitet = værditilvækst / aftryk på omgivelserne. Det vil derfor være en god ide for miljø, natur, klima og økonomi at øge griseproduktionen i Danmark ligeså meget og ligeså hurtigt, som forbrugerne kan aftage produktionen.

Det kræver naturligvis en rationel miljø- og klimaregulering, hvor man har styr på outputtet fra griseproduktionen, ved at indføre moderne gyllerensingsteknologi mm.

Som Jørgen Dohrman så malende sagde det: man skal styre griseriet, ikke griseproduktionen

Så vil der være rigelig plads til en stor forøgelse af griseproduktionen i Danmark. Vi producerer allerede nu 1 % af verdens grise selv om vi kun udgør 1 promille af verdens befolkning. Hvorfor ikke 2 % eller 5% ?

Fra: https://futureprospects.wordpress.com/2010/05/25/pig-city-a-nice-view-for-pork/

Maskinbladet har refereret Tom Axelgaards synspunkter om dette. Her er et sammendrag foretaget af ChatGPT:

Artiklen handler om Tom Axelgaards positive syn på fremtiden for dansk landbrug og især griseproduktionen, så længe man kommunikerer fakta korrekt. Tom Axelgaard er stifterog ejer af Axzon, konsul for Ukraine i Danmark og generalsekretær for Danish Farmers Abroad. Han talte ved et arrangement i Danish Pig Academy hos Aco Funki i Herning om den rejse, han har været på med Goodvalley, og hvordan den danske mentalitet giver muligheder for landbruget.

Tom Axelgaard mener, at danske landmænd er de bedste til at producere effektivt og fortæller, hvordan han med Goodvalley rejste til Polen og Ukraine for at indføre den danske mentalitet og hæve effektiviteten i landbruget i den tidligere østblok. Han påpeger, at landbruget skal kommunikere fakta om deres effektive produktionsmetoder, især med henblik på klimadebatten. Tom Axelgaard håber, at landbruget kan genskabe respekten for dansk landbrug og griseproduktion, som den var havde i 25 år efter krigen, og han opfordrer landbruget til at fokusere på at yderligere at udvikle produktionen og kommunikere fakta om deres ressourceeffektive produktionsmetoder.

Yderligere udtaler Axelgaard dette i artiklen:

Ved at nedlægge den produktion, der repræsenterer den laveste udledning, giver man plads til højeste udledning. Og det er fuldstændigt gak i låget. Det skal give os vilje og energi til at der er noget at gøre. Tænk hvis alle kom ned på laveste udledning?, mener Tom Axelgaard, med henvisning til hele debatten om CO2-afgifter og udflytning af dansk landbrug.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.