I Altinget i dag giver Søren Søndergaard, kommunikation- og pressechef i Danske Havne, en god beskrivelse af miseren med, at de etablerede medier giver et voldsomt forkert billede af verdens sande tilstand:

Overskriften er:

Danskerne gider ikke dystre nyheder. Måske medierne bør dække de gode?

Her er et centralt citat:

Han (Ulrik Haagerup) mener, at de “gode historier” i journalistisk forstand er blevet de dårlige eller negative. Og det kan i sidste ende have den effekt, at folk får et forvredet verdensbillede, bliver apatiske eller stopper med at følge med i nyhederne.

Jeg vil gerne tilføje for egen regning, at det er værre end som så, da den forvredne beskrivelse af virkeligheden medfører voldsomt forkerte politiske beslutninger.

AI Billede, MidJourney

Her giver ChatGPT et kort resume af kommentaren i Altinget:

Artiklen af Søren Søndergaard, en erfaren journalist og tidligere pressechef, diskuterer en stigende tendens blandt danskere til at fravælge nyheder, især de negative. Han foreslår, at medierne måske skal ændre deres tilgang til nyhedsdækning.

Søndergaard hævder, at mange medieforbrugere er trætte af den intense fokus på krig, katastrofer og konflikter i nyhedsmedierne, og at dette potentielt kan føre til, at folk får et forvrænget verdensbillede eller mister interessen for nyhederne.

Han henviser til en rapport fra Danmarks Radio, der viser, at antallet af danskere, der aktivt fravælger nyheder, er steget fra 15% i 2019 til 20% i 2022. Flere og flere fravælger også betalte redaktionelle medier, med trykte medier der er hårdest ramt.

Søndergaard foreslår, at mediehuse bør arbejde på at rette op på forbrugernes skæve verdensbillede og bidrage til mere rimelige proportioner. Han foreslår, at dårlige nyheder kan præsenteres sammen med potentielle løsninger, og at gode nyheder også bør fortælles.

Han advarer om, at hvis mediehusene ikke justerer deres tilgang, kan flere mennesker begynde at finde deres nyheder andre steder, potentielt i enøjet og forudindtaget propaganda. Han understreger vigtigheden af en fri, uafhængig og kritisk presse for at opretholde folkestyret.

Søndergaard slutter med at opfordre medierne til at være konstruktive i deres nyhedsdækning, give perspektiv og vække håb, hvilket både vil gavne folkestyret og mediernes fremtid.


Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.