Kig på denne figur, som viser udviklingen i Ørsteds (lever af såkaldt Vedvarende Energi, som er den mest ustabile energiform, der findes) og Atlantic Sapphires (Lever af at producere en koldtvands fisk som laks på land i det tropiske Florida, ligeså naturstridigt som at producere grise i det iskolde Nordatlantiske hav) aktiekurser:

De ligner begge to en aktieboble, hvilket er et helt normalt fænomen. Jeg har ingenting imod at investere i en boble – hvis man kommer tidligt ind og ud i tide.

Men det de to firmaer også har tilfælles er, at de er politiske “darlings”. I et frit marked uden politisk indblanding i form af støtte mm. ville sådanne ringe forretningskoncepter ikke have levet ret længe. Nu  bliver de blæst helt ud af proportioner med et tilhørende meget mere dramatisk fald. Som giver store samfundsøkonomiske tab, og er gift for en at opbygge en aktiekultur i tillid til at markedet rammer rigtigt i sin værdiansættelse.

Der er risici nok ved at investere i aktier. Der er ingen grund til at øge risikoen unødigt ved at investere i politisk dirigerede sektorer.

A stressed salmon in Florida

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.