Steffen Larsen, Liberal Alliance har lavet dette glimrende opslag på Facebook om, at man kan skabe sit eget held.

Socialister siger ofte at børn af velhavende mennesker er født heldige, at de er kommet til verden i en bedre stilling end andre ved et kosmisk tilfælde. At de bare er født ind i en velhavende familie ved rent held.

Men held har intet med det at gøre, det er ikke tilfældigt.

Det er faktisk enormt vigtigt at forstå, at livet ikke er en tilfældighed, at forældrenes succes ikke er resultatet af en tilfældighed, at det at de har fået børn ikke er resultatet af en tilfældighed.

Det drejer sig om at mennesker i livet har opbygget evner og derfor har forberedt sig på livets udfordringer. De evner de har opbygget, kombineret med deres vilje til at grib livets muligheder gør at de har gjort livet godt for dem selv og deres familie. Det har de gjort over generationer.

De har skabt deres eget held.

De har tilmed med vilje fået børn.

De børn er ikke født ind i en ressource stærk familie ved et tilfælde, de er født ind i den familie fordi forældrene har truffet valg, de har haft agens.

At sige at det er held og tilfældigheder, det er at fratage fortidens generationer deres agens, at se historien som alene tilfældigheder. Det er verden også fra tid til anden, men vi mennesker er altså i stand til at gøre vores bedste, vi kan forberede os og når mulighederne så melder sig, så kan vi, hvis vi har modet til det, gribe chancen for at forbedre vores livsvilkår og dermed vores børns og potentielle børnebørns liv.

Så til de unge mennesker derude, forbered jer, dygtiggør jer, arbejd hårdt, hav modet til at gøre det bedste I kan også når omstændighederne er udfordrende. I kan lære af det der udfordrer og I kan få muligheder ud af det. Det er jeres ansvar.

Til de ældre, sørg for at give jeres viden og jeres bedste sider videre til den næste generation, giv dem de værktøjer de skal bruge for at skabe deres eget held. Det er jeres ansvar.

Succes, eller hvad socialister kalder for held eller tilfældigheder, det er når forberedelse møder muligheder. Hvilket resulterer i det helt enorme potentiale som mennesker besidder. At hver generation de sidste mange hundrede år reelt har været rigere, dygtigere og har haft bedre liv end de forrige generationer kommer af det ansvar, men også af at mennesker har haft friheden til det. For de samfund hvor man har ødelagt familien, bekæmpet denne overdragelse af velstand og viden i hammeren og seglets navn, der har man set fattigdom, død og ødelæggelse som følge. Man har ikke set velstand og viden udvikle sig.

Ideogram: Fra den ene generation til den anden

Derfor er det også en uretfærdighed at arv beskattes hårdt, både for fattige og for rige. For det er ikke held der gør at forfædrene har plantet træer som børnebørnene kan sidde i skyggen af. Det er fordi vores forfædre faktisk bekymrede sig om de kommende generationer. Ligesom at de nuværende generationer bør tænke på de kommende generationer. Det gør vi ikke ved at pakke vores børn ind i vat, det gør vi heller ikke ved at straffe dem og den arv de skal have.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.