De første udenlandske turister dukkede op i Danmark i slutningen af 1800 tallet.

Engelske turister undrer sig over, at hvad fatter gør er altid det rigtige

Siden 2009 er der sket en støt stigning (afbrudt af COVID) i antallet af udenlandske turister, der overnatter i Danmark. Her er tallene fra Danmarks Statistik:

Turismen har støt stigende bettydning for den danske økonomi. Som det hedder fra denne kilde.

I Danmark skabte (danske og udenlandske) turister i 2022 en samlet omsætning på 152,3 mia. kr., og beskæftigelsen i dansk turisme er beregnet til 169.000 årsværk i 2022

Det har fået ubefæstede sjæle til at mene at i takt med at turisme og oplevelsesindustri tager til i betydning kan vi undvære hæderkronede erhverv som landbrug og fiskeri. Dertil kan man nøgternt konstatere at strømmen af turister ville stilne betydeligt af, hvis de ikke kunne få noget dansk mad at spise. Men blot mad importeret fra deres egne lande.

Det er samtidig et tegn på madproduktionens sublime succes, at vi for en mindre og mindre del af det globale BNP lige nu ca. 4% kan producere mere og bedre mad til alle. For de, der mener, at mad kan og bør undværes, da madproduktion som alle andre menneskelige materielle aktiviteter har et aftryk på omgivelserne, vil jeg bare sige: “Good Luck”

Midjourney, jeg sætter min hat som jeg vil

De samme ubefæstede sjæle taler ligeledes dansk natur og vandmiljø ned. Selv om det er en kendsgerning, at det danske vandmiljø og især badevandet har det meget bedre nu, end før de store vandmiljøplaner blev gennemført. Ligeledes er der ingent tvivl om, at turisterne bl.a. kommer for at se de storslåede landskaber især langs de danske kyster. (Solcelleørkner og vindmøller trækker desværre fra i den ligning)

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.