I næste uge holder jeg foredrag På IDA Conference, København V, Torsdag d. 12. juni 2025,Kl. 16:00 – 18:00: Akvakultur – fremtidens madproduktion | IDA
Foredraget er arrangeret af køkkenkemisten, Jens Folke
Om Akvakultur
Akvakulturproduktionen er den hurtigst voksende fødevareproduktion i Verden. Samtidig er det traditionelle fiskeri stagneret, da grænserne er nået for, hvor meget der kan fiskes. Men hvor sunde og velsmagende er opdrætsfisk?

IDA’s Beskrivelse
Foredraget er centeret omkring de smags- og sundhedsmæssige aspekter ved opdræt af laks og ørreder i sammenligning med de vilde fisk, herunder brugen af landsbaserede proteiner og fedtstoffer i lakse- og ørredfoderet.
Andre centrale temaer vil også blive berørt, såsom:
- Fiskevelfærd: Fisk kan føle smerte og reagere på stress, hvilket betyder, at vi bør tage deres trivsel seriøst
- Opdrætssystemer: Vandkvalitet og fisketæthed er afgørende for fiskenes sundhed og trivsel
- Human aflivning: Elektrisk bedøvelse er den mest humane metode
- Politisk regulering: EU’s politik hæmmer væksten i sektoren, selvom akvakultur er en yderst ressourceeffektiv form for animalsk produktion
Karl Iver Dahl Madsen har i sin professionelle karriere beskæftiget sig intensivt med akvakultur både i Danmark og i udlandet. Han var med til at oprette Dansk Akvakultur Institut.