En af den nyere tids tossede politiske beslutninger er at tvinge de stakkels fortravlede danskere til at sortere deres husholdningsaffald. Det vil hverken redde jorden – der som bekendt ikke har brug for at blive reddet og eller spare på vores ressourcer, som aldrig har været så rigelige som nu.

Steffen Frølund fra LA har i dette glimrende indlæg på LinkedIn taget tosserierne ved vingebenet.

Manuel affaldsortering hjemme hos folk er helt forfejlet. Jeg vil påstå at det slider alvorligt på danskernes opbakning til den grønne omstilling – og så er det ikke engang grønt det der foregår..

“Der er op til to-tre gange større klimagevinst ved at indsamle plast og papkartoner sammen med restaffald og så sortere det fra på et centralt sorteringsanlæg med robotter”

Derudover tager det en masse tid og besvær for borgerne at sortere, skraldeafhentning i store lastbiler sker oftere og der skal produceres titusindvis af plastskraldespande. Derudover så pynter det ikke ligefrem i vores beboelseskvartere og på villavejene. Det hele kunne løses med robotter – som i andre lande – fra centralt hold.

DALLE 3, Lad robotterne sortere affaldet

»Det er både billigere og bedre for miljøet at få robotterne til at gøre det,« siger professor (Henrik Wenzel : Frustreret professor: Lad robotter sortere plastikaffaldet for os | BT Samfund – www.bt.dk )

Affaldsortering hjemme hos folk koster ret præcist den samme mængde tid, som man nu skal arbejde på store bededag.

“Cirka halvdelen bruger mindst fem minutter.” om dagen på at sortere affald. Kæmpe spild af tid når robotter kan gøre det for os.”

Det her startede sikkert, med en dybt venstreorienteret Københavnsk miljøborgmester, som en gang syntes, at virtue-signalling og flagellantisme var vigtigere end faktiske klima- og miljøeffekter. Man ser handlekraftig ud, mens man løber den stil gale retning. Argumentet om at opdrage på voksne mennesker finder jeg voldsomt patroniserende, og jeg er sikker på det har den omvendte effekt.

Det lovede besparelser fra den aftale LA er med i udebliver fortsat. Dyrere og dårligere lyder klassisk kommunalt, men det lyder ikke som noget danskerne kan være tjent med.

Lad os nu få maskiner og automatisering til at klare al arbejde for os!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Comments are closed.

Verified by MonsterInsights