Som i mine læsere ved er jeg stadig mere træt af politikfejl, og deres ofte meget skadelige konsekvenser. Niels Westy har skrevet denne glimrende blog om dette på Punditokraterne, som er resumeret her:

Blogindlægget diskuterer Martin Ågerups bog om borgerlighed og kritiserer politikfejl og utilsigtede konsekvenser af politiske beslutninger, især med fokus på miljøpolitik og narkotikapolitik. Forfatteren roser bogen:

Det er tydeligt at den er skrevet af et både belæst og vidende menneske, der kan sin idehistorie, evner at formidle og lægger vægt på at have kilder og dokumentation i orden

Niels Westy argumenterer for, at politiske tiltag ofte fører til negative uforudsete konsekvenser, som eksemplificeret ved støtte til biobrændstof og narkotikapolitik. Indlægget opfordrer til en mere velinformeret og ansvarlig politisk tilgang og anbefaler yderligere læsning fra Thomas Sowell for at forstå kompleksiteten i politiske beslutningers konsekvenser. Læs hele indlægget på Punditokraterne.

Blogindlægget kritiserer brugen af biethanol i miljøpolitikken, idet det fremhæves som et eksempel på en politisk beslutning med utilsigtede negative konsekvenser. Det argumenteres for, at selvom intentionen bag støtten til biobrændstoffer som biethanol måske var at fremme grønnere alternativer til fossile brændstoffer, har det i praksis ført til en række negative miljømæssige og økonomiske effekter.

Om narkotikapolitik, diskuterer indlægget de kontraproduktive resultater af nuværende forbudspolitikker. Forfatteren opfordrer til en revurdering af disse politikker ud fra en mere evidensbaseret og mindre ideologisk tilgang, med henvisning til forskning og eksempler på, hvordan nogle politikker kan forværre problemerne snarere end at løse dem.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.