Ja, jeg ved godt, at bogen hedder ”En grøn drøm”. Men det turde nu være åbenbart for enhver, at en tvungen planøkonomisk afvikling af vores samfunds stabile, sikre og billige energiforsyning baseret på den velsignede lagrede solenergi i form af kul, olie og gas, vil blive et mareridt, skabe nød og elendighed og blive mange gange værre for menneskene end selv de mest fortænkte negative virkninger af klimaændringer.

AI billede: Det grønne mareridt, MidJourney

Klimarealismes myreflittige redaktør, Søren Hansen har netop fået udgivet bogen ”En grøn drøm” på saxo.

Jeg har læst den med fornøjelse og vil gerne give min varmeste anbefaling af bogen, som er en vigtig og tankevækkende læseoplevelse. Bogen er en klimarealistisk roman, og det er den første af sin slags på dansk, hvilket gør den helt unik.

Forfatteren har formået at skildre Danmark i ca. 2050 på en meget realistisk måde, hvor den grønne omstilling er blevet gennemført. Desværre er resultatet af denne omstilling et samfund, der er præget af orwelliansk ufrihed, manglende muligheder og nidkære myndigheder, der forsøger at kontrollere folks tanker. Udover klimaet er køn og krænkelser også blevet vigtige faktorer i samfundslivet.

Energiforsyningen er vaklende, og det første store strømsvigt af flere dages varighed indtræffer. Det medfører et skræmmende hurtigt kollaps af samfundet. Myndighederne er lammet, alt ophører med at fungere, og moral og anstændighed i befolkningen nedbrydes.

Bogen beskriver livet før nedbruddet, uddannelse på Klimauniversitet, militærtjeneste i Klimaværnet og efterfølgende arbejdet i Klimaministeriet. Strømsvigtet medfører efterfølgende en alvorlig politisk krise blandt partier, der ellers kappes om at være mest grønne.

Forfatteren har formået at balancere mellem det alvorlige emne og lidt humor og en kærlighedsaffære, der giver en vis lethed til historien. Selvom bogen kan være dystopisk og uhyggelig til tider, er den også livsbekræftende og inspirerende, da den formår at skildre, hvordan mennesker stadig kan opretholde håb og kærlighed, selv i de mest dystre situationer.

Særligt interessant er sammenligning med Polen, hvor man lever det gode liv med varme nok og alt det kød man gider spiser, mens man griner af de dumme danskere.

Jeg vil gerne fremhæve forfatterens skrivestil, som er let og flydende at læse. Bogen er yderst velresearchet og giver en realistisk og nuanceret skildring af de mulige konsekvenser af den grønne omstilling. Det er en bog, der vil efterlade læseren med meget at tænke over.

Alt i alt kan jeg kun opfordre alle til at læse “En grøn drøm” så man kan blive godt forberedt på den dystopiske fremtid med grøn omstilling. Det er en utrolig vigtig bog, som fortjener at blive læst af så mange som muligt.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Comments are closed.